Τελευταία Νέα
Commodities

Miles Franklin: Γιατί πέφτει η τιμή του χρυσού - Πότε έρχεται το ράλι

Miles Franklin: Γιατί πέφτει η τιμή του χρυσού - Πότε έρχεται το ράλι
Οι τιμές χρυσού δεν θα μείνουν τόσο χαμηλές για πολύ καιρό και το πλέον πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει πλήρης ανάκαμψη όταν η Κίνα ξανανοίγει στις 9 Οκτωβρίου
Πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες η τιμή του χρυσού ωστόσο όπως αναφέρει ο γνωστός αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της Miles Franklin Andy Hoffman σε report του πολύ σύντομα αναμένεται ράλι στην αγορά χρυσού.
Όπως αναφέρει παρά το γεγονός ότι η ισχύς του δολαρίου αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε ασφαλώς να ασκήσει πίεση προς τα κάτω στην τιμή του χρυσού, ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα τονίζει ότι η γενική προοπτική είναι τέτοια ώστε η οικονομία βελτιώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και δεν έχουν λόγο να προσφεύγουν στην αγορά του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου όπως είναι ο χρυσός.
Ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κανένα από αυτά τα επιχειρήματα δεν μπορεί εξηγήσει τις πιέσεις που δέχεται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Λοιπόν τι έγινε;
Η απάντηση είναι πολύ απλούστερη.
Το γεγονός είναι, όπως τα τελευταία χρόνια, οι τιμές του χρυσού καταρρέουν, όταν κλείνουν οι αγορές στην Κίνα για την εβδομαδιαία αργία για το Κινεζικό Νέο Έτος.
Τα παρακάτω γραφήματα το αποδεικνύουν.
Μετά το κλείσιμο της Παρασκευής (29/9), οι αγορές κλείνουν στην Κίνα για την εβδομαδιαία αργία και οι traders βασιζόμενοι σε αυτό το γεγονός προχωρούν σε πωλήσεις τώρα, λόγω της μειωμένης ζήτησης που θα υπάρχει στην αγορά χρυσού από την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Κίνα επιστρέφει... στο παιχνίδι στις 9 Οκτωβρίου και αυτό σημαίνει ότι το Χρηματιστήριο Χρυσού της Σαγκάης, το οποίο άνοιξε το 2015 για να αντιμετωπίσει τη χειραγώγηση των πολύτιμων μετάλλων από την Δύση, θα βοηθήσει πιθανώς στην εκ νέου εξισορρόπηση των τιμών σε εκείνες που ήταν πριν από αυτή την πρόσφατη πτώση.
Οι τιμές χρυσού δεν θα μείνουν τόσο χαμηλές για πολύ καιρό και το πλέον πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει πλήρης ανάκαμψη όταν η Κίνα ξανανοίγει στις 9 Οκτωβρίου.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης