Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ανεβάζει στροφές» στα μεγάλα διεθνή της έργα η ΔΕΠΑ – Αποφασισμένη η διοίκηση να υλοποιήσει τους αγωγούς προς Ιταλία και Βουλγαρία

«Ανεβάζει στροφές» στα μεγάλα διεθνή της έργα η ΔΕΠΑ – Αποφασισμένη η διοίκηση να υλοποιήσει τους αγωγούς προς Ιταλία και Βουλγαρία
Θετικά αντιμετωπίζει η εταιρία και την προοπτική συμμετοχής στο έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη
Σημαντική πρόοδος στα διεθνούς χαρακτήρα επενδυτικά projects της ΔΕΠΑ παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν τεθεί ως προτεραιότητα για την διοίκηση του κ. Κιτσάκου.
Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου δέκα ημέρες πλοίο της εταιρίας Life House «οργώνει» το βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Κρήτης απ’ όπου θα διέλθει ο αγωγός East Med στο πλαίσιο της εφαρμοστικής μελέτης για την εκτέλεση του έργου.
Είναι το επόμενο κρίσιμο βήμα μετά την ολοκλήρωση της τεχνικοοικονομικής μελέτης που πιστοποίησε την βιωσιμότητα και τεχνική επάρκεια του έργου, που πραγματοποιείται με τη στήριξη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αγωγός East Med όπως είναι ήδη γνωστό θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και εν συνεχεία με την Κρήτη για την μεταφορά στην ευρωπαϊκή αγορά το φυσικό αέριο από τα νέα κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Παράλληλα η ΔΕΠΑ από κοινού με την ιταλική Εdison προχωρούν στα αναγκαία βήματα για την προώθηση του αγωγού ITGI με προοπτική να αποτελέσει την προέκταση του Turkish Steam στην Ελλάδα για την μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 28 εκατ. ευρώ

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ΔΕΠΑ και Edison προέβησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ποσειδών, της εταιρίας που έχουν συστήσει από κοινού για την υλοποίηση του αγωγού IGI Poseidon.
Η αύξηση αφορούσε στο συνολικό ποσό των 28 εκατ. ευρώ (η κάθε εταιρία κατέβαλε από 14 εκατ. ευρώ) και το συγκεντρωθέν κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες του έργου.
Κινητικότητα παρατηρείται, όμως, και μεταξύ βουλγαρικής και ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά στον ελληνοβουλγαρικό διασυνδετήριο αγωγό IGB, με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων να τοποθετούν την ολοκλήρωσή του το 2020.
Θετικά βλέπει, τέλος, η ΔΕΠΑ και το σχέδιο για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη που αποτελεί επένδυση του ομίλου Κοπελούζου, εξετάζοντας τα κριτήρια βιωσιμότητας του έργου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει οριστικά στο έργο ή όχι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης