Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η έντονη αντίδραση της Κούβας για την ομιλία του Trump στον ΟΗΕ

Η έντονη αντίδραση της Κούβας για την ομιλία του Trump στον ΟΗΕ
Ο Trump χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Κούβας διεφθαρμένη και τη δράση της αποσταθεροποιητική
Την έντονη αντίδραση της Κούβας προκάλεσαν τα απαξιωτικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump κατά της κουβανέζικης κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Trump χαρακτήρισε διεφθαρμένη την κυβέρνηση της Κούβας και τη δράση της αποσταθεροποιητική ενώ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να άρει το αμερικανικό εμπάργκο σε βάρος της Κούβας πριν η Αβάνα προχωρήσει σε «θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το Reuters.
Το ΥΠΕΞ της Κούβας εξέφρασε την «έντονη διαμαρτυρία» του για τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και για τη νέα πολιτική του απέναντί της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ανακαλεί εν μέρει τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκατάστασης των διμερών σχέσεων που είχε αρχίσει επί των ημερών του προκατόχου του, του Δημοκρατικού Barack Obama.
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας επιδεινώθηκαν αφότου το State Department ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στην Αβάνα αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας - από απώλεια της ακοής ως εγκεφαλική βλάβη - εξαιτίας «συμβάντων», για τα οποία δεν έδωσε καμιά άλλη λεπτομέρεια.
Η Κούβα διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα «συμβάντα» αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης