Επιχειρήσεις

Παρατείνεται για 3 μήνες η «ζωή» της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα

Παρατείνεται για 3 μήνες η «ζωή» της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα
Η παράταση διάρκειας ζωής της επιτροπής είναι επιβεβλημένη καθώς ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί για κανένα από τα τρία οικόπεδα, για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές
Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η διάρκεια ζωής της επιτροπής αξιολόγησης που είχε συσταθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου και της περιοχής νοτίως της Κρήτης.
Η παράταση διάρκειας ζωής της επιτροπής είναι επιβεβλημένη καθώς ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί για κανένα από τα τρία οικόπεδα, για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές.
Υπενθυμίζεται ότι, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τα ΕΛΠΕ, για το οικόπεδο Ι που βρίσκεται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Επίσης, τα ΕΛΠΕ έχουν υποβάλλει προσφορά για την περιοχή που βρίσκεται στον Κυπαρισσιακό κόλπο και η όλη διαδικασία βρίσκεται στο Ελεγκτικό συνέδριο ενώ τέλος τα ΕΛΠΕ σε κοινοπραξία με την Τotal και την Edison έχουν επιλεγεί για το οικόπεδο ΙΙ, που βρίσκεται βορείου της Κέρκυρας.
Η πρότασή τους έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Βουλή.
Όσο αυτές οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού θα πρέπει να παραμένει εν λειτουργία καθώς στην Επιτροπή αυτή μεταξύ των άλλων κατατίθενται και οι εγγυητικές επιστολές των εταιρειών οι οποίες επίσης ανανεώνονται ανά 3μηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης