Επιχειρήσεις

Για … κυνήγι πελατών σε Κρήτη και Ρόδο προετοιμάζονται οι εναλλακτικοί πάροχοι

Για … κυνήγι πελατών σε Κρήτη και Ρόδο προετοιμάζονται οι εναλλακτικοί πάροχοι
Η άρση των περιορισμών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά έχει «ανοίξει την όρεξη» των εταιριών, ιδίως για τους πελάτες εκείνους με μεγάλες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας όπως είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες
Νέο πεδίο δράσης για τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν οι περιοχές των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, καθώς αυτές εντάσσονται πλέον στα σχέδια των επιχειρήσεων για την προσέλκυση και εξασφάλιση νέας πελατείας.
Η Κρήτη και η Ρόδος είναι τα δύο μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου που προσφέρουν πελάτες με σημαντικές καταναλώσεις ρεύματος όπως είναι τα ξενοδοχεία και οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.
Πρόκειται για τη δυνατότητα «απόβασης» των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν ορίσει ως έδρα την Αθήνα.
Τα ΕΛΤΑ παραδείγματος χάριν, ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει να «κατέβει» στην Κρήτη στο προσεχές μέλλον, αξιοποιώντας την παρουσία 50 καταστημάτων που διαθέτει για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Η διοίκηση της εταιρείας έχει υψηλές προσδοκίες, υπολογίζοντας στο  ανταγωνιστικό τιμολόγιο ρεύματος που ακόμη και με τη χρήση της απλής αριθμητικής είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος αν συμφέρει οικονομικά να αποχωρήσει από τη ΔΕΗ, η οποία σημειωτέον ελέγχει σχεδόν το 100% των πελατών στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.
Από το νέο έτος «πέφτουν» τα τείχη προστατευτισμού στις εν λόγω περιοχές και η αναζήτηση πελατών για τις εταιρίες παρόχους ρεύματος επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

Προνομιακός χώρος για έναν «παίκτη»

Η απόβαση των εταιρειών της Αθήνας στη Κρήτη δεν θα είναι, όμως, εύκολη υπόθεση αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ως αντίπαλο την εταιρεία ΚΕΝ του ομίλου Καράτζη, γέννημα - θρέμμα της Κρήτης.   
Η συγκεκριμένη εταιρεία απέκτησε άδεια το Νοέμβριο του 2016 από τη ΡΑΕ, με  20ετή διάρκεια και λήξη τον Νοέμβριο του 2036.
Η άδεια είναι για 300 MW, τα οποία ωστόσο μπορούν να αυξηθούν στη πορεία.  
Σε πρώτη φάση η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες της μητρικής εταιρείας του Ομίλου Καράτζη.  
Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του 2016 η εταιρεία παρουσίασε μικρές ζημιές ύψους 65.385 ευρώ.  
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία στο οκτάμηνο του 2017 εμφανίζει ικανοποιητική πορεία, με το πελατολόγιό της να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς στα πάτριά της εδάφη.  
Έτσι, η ΚΕΝ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, ιδίως από τη στιγμή που προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CYTA, η οποία επίσης έκανε τα πρώτα της βήματα από την Κρήτη.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης