Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Β. Κορέας

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Β. Κορέας
Αισιόδοξος ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το «ισχυρό εργαλείο» της προμήθειας πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ   
Είναι πολύ δύσκολο να διασφαλιστεί το εμπάργκο πετρελαίου που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα (14/9/2017) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία πως η Κίνα θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το «ισχυρό εργαλείο» της προμήθειας πετρελαίου για να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να επανεξετάσει την «τρέχουσα πορεία της».
Σε μια επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May και τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Boris Johnson, ο Tillerson δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να δουν ένα πολύ αυστηρότερο ψήφισμα από τα Ηνωμένα Έθνη, που τη Δευτέρα (11/9) συμφώνησαν σε νέες κυρώσεις.
«Είναι σαφές ότι σε σχέση με το πετρέλαιο, και ένα πλήρες εμπάργκο πετρελαίου από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε.
«Στην πραγματικότητα, αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Κίνας, επειδή η Κίνα προμηθεύει ουσιαστικά όλο το πετρέλαιο της Βόρειας Κορέας», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Johnson.
«Είμαι αισιόδοξος ότι η Κίνα, ως μια μεγάλη χώρα, μια παγκόσμια δύναμη, θα αποφασίσει μόνη της, θα αναλάβει να χρησιμοποιήσει αυτό το πολύ ισχυρό εργαλείο εφοδιασμού πετρελαίου για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να επανεξετάσει την τρέχουσα πορεία της προς την ανάπτυξη όπλων, να επανεξετάσει την προσέγγισή της στον διάλογο και στις διαπραγματεύσεις στο μέλλον», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης