Επιχειρήσεις

Συμφωνία συνεργασίας της Eni με την CNPC για το LNG

tags :
Συμφωνία συνεργασίας της Eni με την CNPC για το LNG
Η Eni ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με την κρατική κινεζική επιχείρηση CNPC στους τομείς της έρευνας και της παραγωγής, του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), του εμπορίου και της διύλισης-πετροχημικών.
Η Eni υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την China National Petroleum Corporation την Τετάρτη  13/9 μια κίνηση που θα μπορούσε να δώσει στην ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία μεγαλύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά.
Η Eni ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με την κρατική CNPC στους τομείς της έρευνας και της παραγωγής, του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), του εμπορίου και της διύλισης-πετροχημικών.
Η συμφωνία θα καλύψει δραστηριότητας στην Κίνα και στο εξωτερικό, ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
"Θα μπορούσε να επιτρέψει στην Eni να αξιοποιήσει κινεζικούς πόρους επιτρέποντας παράλληλα στη  CNPC να χρησιμοποιεί τις δεξιότητες της Eni για να αναπτύξει τα περιουσιακά της στοιχεία σε όλο τον κόσμο", δήλωσε αναλυτής πετρελαίου στο Λονδίνο.
Η Κίνα, η οποία επιταχύνει τις προσπάθειες εξερεύνησης, καθώς η παραγωγή αργού πετρελαίου από τα φρεάτια υποχωρεί ενισχύει την κατανάλωση φυσικού αερίου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του νέφους.
Ο κορυφαίος καταναλωτής πετρελαίου και άνθρακα στον κόσμο ξεκίνησε ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα σε LNG  και αγωγούς.
Η Eni σχεδιάζει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στο LNG   για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση στις αρχές της επόμενης δεκαετίας στρέφοντας την προσοχή της στην Ασία προκειμένου να ενισχύσει την εμπορία του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου.
"Η συνάντηση (στη Ρώμη την Τετάρτη) ήταν μια ευκαιρία να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών", δήλωσε η Eni.
Η ιταλική εταιρείαη οποία έχει γραφεία στο Πεκίνο, ήδη συενργάζεται με την CNPC σε ορισμένα έργα.
Το 2013, η  CNPC αγόρασε μερίδιο 20% στον τεράστιο πεδίου του φυσικού αερίου της Eni στη Μοζαμβίκη, ενώ και οι δύο εταιρείες είναι μέτοχοι του πετρελαϊκού πεδίου Kashagan στο Καζακστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης