Commodities

Η Ρωσία στοχεύει να αυξήσει στο 15% το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά LNG

Η Ρωσία στοχεύει να αυξήσει στο 15% το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά LNG
Η Ρωσία παρήγαγε το 16,1% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου το 2015
Η Ρωσία θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) από το 4,5% σήμερα στο 15% έως το 2035, όπως αποκάλυψε σήμερα Πέμπτη (24/11) ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Όπως είπε μιλώντας στο διεθνές Φόρουμ Ενεργειακής Απόδοσης και Ανάπτυξης «το LNG έχει μεγάλη σημασία για τη μελλοντική ενεργειακή στρατηγική της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργειακού κολοσσού ΒΡ, η Ρωσία παρήγαγε 573,3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2015 ή το 16,1% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας γίνονται κυρίως μέσω αγωγών, κάτι που εμπεριέχει περιορισμούς, σε αντίθεση με το LNG το οποίο προσφέρει πιο εφικτές επιλογές λόγω της δυνατότητας μεταφοράς του με δεξαμενόπλοια.
Η Μόσχα λόγω των ζημιών που υπέστη με τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου, επιδιώκει να διαφοροποιήσει τη μεγάλη εξάρτηση της οικονομίας της από το πετρέλαιο, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις εξαγωγές φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά σχεδόν 10% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο, στα 61 δισ. κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης