Commodities

Νέα υποχώρηση της τιμής του χρυσού λόγω των προσδοκιών αύξησης επιτοκίων της Fed

Νέα υποχώρηση της τιμής του χρυσού λόγω των προσδοκιών αύξησης επιτοκίων της Fed
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,2% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 1.185,55 δολάρια η ουγγιά
Η τιμή του χρυσού υποχωρεί περαιτέρω σήμερα Πέμπτη (24/11), καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed μετά την δημοσιοποίηση χθες των νέων θετικών οικονομικών στοιχείων της αμεριακνικής οικονομίας.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,2% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 1.185,55 δολάρια η ουγγιά και ενώ χθες είχε υποχωρήσει ακόμη και στα 1.181,45 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή του χρυσού έχει μειωθεί σχεδόν 12% από το υψηλό των 1.337,40 δολαρίων η ουγγιά, που έφθασε στις 9 Νοεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η εκλογική νίκη του Donald Trump.
 ήταν
Σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας της Adroit Financial Services, Amit Kumar Gupta, οι αγορές έχουν πλέον στραφεί στο δολάριο των ΗΠΑ και στις μετοχές εγκαταλείποντας τον χρυσό, κάτι που οδηγεί σε μία επιθετική πτώση της τιμής του, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να φθάσει τα 1.172 δολάρια η ουγγιά.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του ασημιού υποχωρεί 0,6% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 16,26 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή της πλατίνας μειώνεται κατά 1,3% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 918,40 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή του παλλάδιου αυξάνεται κατά 0,2% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 734,40 δολάρια η ουγγιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης