Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία προχωρά το σχέδιο πώλησης του 5% της Saudi Aramco

Η Σαουδική Αραβία προχωρά το σχέδιο πώλησης του 5% της Saudi Aramco
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την πώληση μέχρι το τέλος του 2018, συγκεντρώνοντας περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναθεωρεί μερικές από αυτές για να δώσει στα υπουργεία μεγαλύτερη ευελιξία στην επίτευξη των στόχων τους, δήλωσε το υπουργείο Πληροφοριών σήμερα Σάββατο 9/9.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το πρόγραμμα μεταρρύθμισης "Vision 2030", που εγκαινιάστηκε από τον πρίγκηπα Mohammed bin Salman πέρυσι, αποσκοπεί στην απελευθέρωση της οικονομίας από την εξάρτηση από τις εξαγωγές πετρελαίου.
To πρόγραμμα, σύμφωνα με το Reuters, έχει αρχίσει να θέτει υπό έλεγχο τα οικονομικά, αλλά δεν έχει δημιουργήσει ακόμα σημαντικές νέες πηγές ανάπτυξης πέραν του πετρελαίου.
"Το Vision 2030 βασίζεται σε προηγούμενες επιτυχίες και αυξάνει το πεδίο εφαρμογής και το ρυθμό υλοποίησης", ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Πληροφοριών.
Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προχωράει με το σχέδιο πώλησης περίπου 5% του εθνικού πετρελαϊκού γίγαντα Saudi Aramco, ανέφερε το υπουργείο.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την πώληση μέχρι το τέλος του 2018, συγκεντρώνοντας περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης