Commodities

Ριμπάουντ του χρυσού υψηλότερα των 1260 δολαρίων ανά ουγγιά

tags :
Ριμπάουντ του χρυσού υψηλότερα των 1260 δολαρίων ανά ουγγιά
Aνοδικά ο χρυσός υψηλότερα των 1260 δολ ανά ουγγιά
Σε άνοδο η τιμή του χρυσού με την υποστήριξη Κινέζων επενδυτών και αδύναμου δολαρίου
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξάνεται κατά 0,6% σε σύγκριση με την τελευταία συνεδρίαση και διαπραγματεύεται στα 1.263,48 δολάρια η ουγγιά.    
Η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σήμερα (10/10) Δευτέρα, μετά από μία πτώση 8 ημερών, καθώς τελείωσε η περίοδος αργίας στην Κίνα, ενώ την αγορά ενισχύει και η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Συγκεκριμένα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξάνεται κατά 0,6% σε σύγκριση με την τελευταία συνεδρίαση και διαπραγματεύεται στα 1.263,48 δολάρια η ουγγιά.
Ο χρυσός άγγιξε το χαμηλό 4 μηνών των 1.241,20 δολαρίων η ουγγιά την περασμένη Παρασκευή, ενώ όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνολικές απώλειες περίπου 4,5%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά χρυσού ενισχύθηκε από την επιστροφή των κινέζων επενδυτών μετά τις διακοπές διάρκειας 8 ημερών στην ασιατική χώρα και από την διολίσθηση του δολαρίου.
Ωστόσο, εκτιμούν ότι τυχόν αύξηση των επιτοκίων της Fed, θα έχει επιπτώσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, καθώς θα ενισχυθεί το δολάριο, με το οποίο συναλλάσσεται ο χρυσός.
Την ίδια ώρα, η τιμή του ασημιού κερδίζει 1,2% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο και διαπραγματεύεται στα 17,72 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή της πλατίνας σημειώνει άνοδο 0,5% και διαπραγματεύεται στα 969,60 δολάρια η ουγγιά.
Η τιμή του παλλάδιου καταγράφει κέρδη 1,6% και διαπραγματεύεται στα 675,80 δολάρια η ουγγιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης