Χρηματιστήριο & Αγορές

Διατεθειμένο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του το Ιράκ

Διατεθειμένο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του το Ιράκ
Στο άκουσμα της είδησης οι δείκτες του πετρελαίου γύρισαν ανοδικά, ωστόσο η μεταβλητότητα παραμένει έντονη και δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα κέρδη
Διατεθειμένο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του εμφανίζεται το Ιράκ, με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας.
Ειδικότερα, ο Haider al-Abadi δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη, πως το Ιράκ προτίθεται να μειώσει την παραγωγή του στο πετρέλαιο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου του ΟΠΕΚ για μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων και στήριξη των τιμών του «μαύρου χρυσού».
«Αυτό που θα χάσουμε από τη μείωση της παραγωγής θα το κερδίσουμε στα πετρελαϊκά έσοδα», είπε ο Ιρακινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ανά βαρέλι».
Τα σχόλια του Abadi είναι η πλέον ξεκάθαρα ένδειξη πως η Βαγδάτη θα στηρίξει το σχέδιο του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 4% με 4,5% στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου στη Βιέννη.
Στο άκουσμα της είδησης οι δείκτες του πετρελαίου γύρισαν ανοδικά, ωστόσο η μεταβλητότητα παραμένει έντονη και δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα κέρδη.
Ενδεικτικά, περί τις 18:03, το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακά κέρδη (+0,06%), στα 48,06 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το πετρέλαιο Brent υποχωρεί κατά 0,24%, στα 49 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή : www.bankingnews.gr 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης