Επιχειρήσεις

Deal της Angola LNG με την Vitol για την εξαγωγή LNG

tags :
Deal της Angola LNG με την Vitol για την εξαγωγή LNG
Το project LNG της Αγκόλα είναι αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το μοναδικό project εξαγωγής LNG της Αγκόλα  αποτελεί η πολυετή συμφωνία που υπέγραψε η Angola LNG  με την Vitol για την παράδοση φορτίων σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε  η Angola LNG  Limited τη Δευτέρα 4/1.
"Η Vitol έχει ήδη αγοράσει πολλά φορτία LNG από την LNG της Αγκόλα και προσβλέπουμε στη συνέχιση της επιτυχημένης σχέσης μας", δήλωσε ο CEO της Angola LNG Limited, Artgo Pereira.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτή τη συμφωνία με την Angola LNG. Είναι μια συναρπαστική πρωτοβουλία για τη Vitol, έχουμε μια μακρά ιστορία επενδύσεων και συνεργασιών σε ολόκληρη την Αφρική και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε αυτές τις αγορές στο LNG μας », δήλωσε ο Pablo Galante Escobar, επικεφαλής του LNG στο Vitol.
Το project LNG της Αγκόλα είναι αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το project που δημιουργήθηκε για την αξιοποίηση υπεράκτιων φυσικών πόρων, είναι μία από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες επενδύσεις στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αγκόλα.
Προσφέροντας στόλο επτά πλοίων LNG και τριών αποβάθρων φόρτωσης, το έργο στοχεύει στην παραγωγή και παράδοση 5.2 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως στην παγκόσμια αγορά.
Η Chevron έχει μερίδιο 36,4% στο πρόγραμμα, ενώ η κρατική εταιρεία Sonangol της Αγκόλα έχει 22,8%. Άλλα ενδιαφερόμενα μέρη είναι η Total, η Eni και η BP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης