Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

HΠΑ: Η βενζίνη υποχωρεί καθώς τα διυλιστήρια ετοιμάζονται για επανεκκίνηση

HΠΑ: Η βενζίνη υποχωρεί καθώς τα διυλιστήρια ετοιμάζονται για επανεκκίνηση
Το Υπουργείο Ενέργειας ενέκρινε επίσης την αποδέσμευση 5,3 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
Η βενζίνη υποχώρησε για δεύτερη σύνοδο καθώς ορισμένα διυλιστήρια στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους μετά από την διακοπή λειτουργίας λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την παράδοση του καυσίμου τον Οκτώβριο έφτασαν το 3,7% στη Νέα Υόρκη, διευρύνοντας τις απώλειες της Παρασκευής 1/9  κατά 1,8% σύμφωνα με το Bloomberg.
Ενώ περίπου το ένα πέμπτο της ικανότητας διύλισης των Η.Π.Α. σταματάει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε η Bloomberg, ορισμένες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν από την Citgo Petroleum Corp. και την Marathon Petroleum Corp., ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις εργασίες τους.
 Το Υπουργείο Ενέργειας ενέκρινε επίσης την αποδέσμευση 5,3 εκατομμυρίων βαρελιών αργού από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου.
Οι τιμές βενζίνης ενισχύθηκαν περισσότερο από 25% τον Αύγουστο, καθώς ο Harvey μείωσε τη δυναμικότητα διύλισης σε ολόκληρο το Τέξας, αναγκάζοντας να διακόψουν τη λειτουργία τους βασικά διυλιστήρια από το Corpus Christi και το Houston στο Port Arthur, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής καυσίμων στις ΗΠΑ.
 Το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη υποχώρησε σχεδόν 6% τον περασμένο μήνα.
"Οι τιμές της βενζίνης εξισορροπούνται σήμερα καθώς τα διυλιστήρια των ακτών του Κόλπου αρχίζουν να επαναλειτουργούν τα εργοστάσιά τους, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πόσα από τα αποθέματα καυσίμων έχουν επηρεαστεί", δήλωσε ο Kim Kwang Rae, αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Futures Inc. στη Σεούλ.
Ο Harvey πρέπει να έχει οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. και τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, θα μπορούσαν να ασκήσουν επιπλέον πίεση προς τα πάνω στη βενζίνη".
Τα συμβόλαια Οκτωβρίου της βενζίνης έφτασαν στα $ 6.51 σεντς στα $ 1.6828 ένα γαλόνι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και διαπραγματεύονταν στα $ 1.6860 στις 2:39 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Η σύμβαση μειώθηκε στα $ 1.7479 ένα γαλόνι την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης