Επιχειρήσεις

Αύξηση 16,9% στις ελληνικές εξαγωγές προς την Γαλλία το α' εξάμηνο του 2017

Αύξηση 16,9% στις ελληνικές εξαγωγές προς την Γαλλία  το α' εξάμηνο του 2017
Ελπίζουμε η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα να δώσει το έναυσμα για την τόνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών, είπε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων
Περισσότερες από 120 εταιρείες γαλλικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσφέροντας θέσεις εργασίας τονίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Παρά την ύφεση που έπληξε τη χώρα μας, αρκετές από αυτές συνέχισαν να προωθούν επιχειρηματικά σχέδια σε διάφορους τομείς της ελληνικής αγοράς, τονώνοντας την οικονομική δραστηριότητα επισημαίνει η κ.Σακκελαρίδη μιλώντας στο ΑΠΕ.
Θετική εξέλιξη και ευκαιρία για τόνωση των διμερών σχέσεων χαρακτηρίζει, εξάλλου, την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.
Όπως σημείωσε, «η Γαλλία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε και βιώνουμε ως Έθνος. Αλλά και πρόσφατα στην πρωτοφανή κρίση που έπληξε τη χώρα μας, η Γαλλία στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης».
«Επιπρόσθετα, είπε, η Γαλλία παραμένει ένας από τους κυριότερους εμπορικούς μας εταίρους ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των γαλλικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία».
Την ίδια στιγμή, η Γαλλία είναι σημαντικός εξαγωγικός προορισμός για τα ελληνικά προϊόντα, όντας μεταξύ των δέκα κορυφαίων πελατών μας.
Ειδικότερα, στο α' εξάμηνο του 2017, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Γαλλία ανήλθαν σε 390,3 εκατ. ευρώ έναντι 333,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 16,9%.
«Ελπίζουμε και προσδοκούμε η επίσκεψη του κ. Μακρόν να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων και κυρίως για την τόνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Περιθώρια για στενότερη συνεργασία υπάρχουν και είναι μεγάλα. Αρκεί οι δυο πλευρές να δείξουν και την ανάλογη βούληση» είπε η πρόεδρος του ΠΣΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης