Αναλύσεις

Την Τετάρτη οι υπογραφές για την "Σιδηροδρομική Εγνατία" που θα συνδέει λιμάνια Ελλάδας-Βουλγαρίας

Την Τετάρτη οι υπογραφές για την
Η ενιαία ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει τα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας
Oι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα υπογράψουν την ερχόμενη Τετάρτη 6/9 στην Καβάλα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την επιτάχυνση της κατασκευής της "Σιδηροδρομικής Εγνατίας".
Οπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, πρόκειται για την ενιαία ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας- της Βάρνας, του Μπουργκάς, του λιμανιού του Δούναβη- και των τριών λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα αντίστοιχα εμπορευματικά κέντρα, δηλαδή τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.
«Το λιμάνι της Καβάλας αλλά και της Θεσσαλονίκης, όλα αυτά τα χρόνια δεν συνδέονται με σιδηρόδρομο. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δε συνδέεται ούτε με την Εγνατία. Φτιάξαμε έναν υπέροχο δρόμο, την Εγνατία Οδό και δεν συνδέεται καν με το λιμάνι της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης» είπε ο κ.Σπίρτζης αναφερόμενος σε νέα "χάραξη μεταξύ Θεσσαλονίκης - Καβάλας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης