Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Neutral για την Εθνική η Goldman Sachs, underperform η BofA - Έπαινοι για τα NPEs

Neutral για την Εθνική η Goldman Sachs, underperform η BofA - Έπαινοι για τα NPEs
Η τιμή στόχος που δίνει η Goldman Sachs είναι στα 0,36 ευρώ, ενώ αυτή που δίνει η BofA είναι στα 0,320 ευρώ
Neutral (ουδετερότητα) για τη μετοχή της Εθνικής συστήνει η Goldman Sachs, ενώ η Bank of America Merrill Lynch παραμένει underperform (αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς), όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό κλάδο.
Εντούτοις, η τελευταία θεωρεί τη μετοχή ως την πιο αμυντική σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τραπεζικές μετοχές.
Η τιμή στόχος που δίνει η Goldman Sachs είναι στα 0,36 ευρώ, ενώ αυτή που δίνει η BofA είναι στα 0,320 ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα εμφάνισε ζημίες 60 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2017 η Εθνική τράπεζα απόρροια της έκτακτης απομείωση της αξίας των Banca Romaneasca και Vojvodjanska Banka κατά 151 εκατ ευρώ ωστόσο εάν προστεθούν τα κέρδη από την Ασφαλιστική θα καταγράψει οριακά κέρδη 1 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2017.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, αναφορικά με την ποιότητα του ενεργητικού, η τράπεζα είναι μπροστά στους στόχους της, ενώ η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα επιτύχει καλύτερη βελτίωση των κεφαλαίων της.
Η Τράπεζα κατόρθωσε να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ από το τέλος του 2015 και την υπεραπόδοση ύψους 0,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο για το 2017 να παραμένει αμετάβλητη.
Όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια, ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε σε 16,5%, και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω από την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων κεφαλαιακών ενεργειών της Τράπεζας.
Η ολοκλήρωση των πρόσφατα συμφωνηθέντων αποεπενδύσεων από την Εθνική Ασφαλιστική, τη Banca Romaneasca και τη Vojvodjanska Banka, σε συνδυασμό και με άλλες πρωτοβουλίες, θα ενισχύσουν περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής μας επάρκειας, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν την άμεση απεξάρτηση από το μηχανισμό ELA εφικτή.

Εκτιμήσεις της Goldman Sachs για την Εθνική Τράπεζα

Από τη μεριά της η Bank of America Merrill Lynch αναγνωρίζει ότι η Εθνική βρίσκεται μπροστά από τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση των NPEs.
Τα εγχώρια Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) μειώθηκαν κατά 0,3 δισ. σε τριμηνιαία βάση το Β’ τρίμηνο του 2017, αντανακλώντας τον αρνητικό ρυθμό δημιουργίας νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και τις διαγραφές πλήρως καλυμμένων από προβλέψεις δανείων
Η συνολική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ανέρχεται σε €3,3 δισ. από το τέλος του 2015. Εξαιρουμένων των διαγραφών, ο ρυθμός δημιουργίας νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων διαμορφώνεται σε -€1,5 δισ.
Οι εγχώριοι δείκτες κάλυψης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών από σωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 56% και 75%.
Οι δείκτες Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών διαμορφώθηκαν σε 45% και 34% στην Ελλάδα.
Οι βασικοί κίνδυνοι για τον στόχο τιμών αφορούν την καλύτερη ή χειρότερη ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και τις κορυφαίες τάσεις, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση του ομίλου, καθώς και τους όρους χρηματοδότησης.
Περαιτέρω κίνδυνοι σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και τη μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης