Commodities

Wood Mackenzie: Η κρίση της Β. Κορέας «απειλεί» το 1/3 του πετρελαίου που διακινείται μέσω θαλάσσης

Wood Mackenzie: Η κρίση της Β. Κορέας «απειλεί» το 1/3 του πετρελαίου που διακινείται μέσω θαλάσσης
H στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε να σταματήσει τις ροές εισαγωγών αργού στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα
Περισσότερο από το μισό της παραγωγής πετρελαίου της Κίνας θα τεθεί σε κίνδυνο εάν οι εντάσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των γειτόνων της στη Βόρεια Ασία οδηγηθεί σε σύγκρουση, προειδοποιεί η Wood Mackenzie.
H στρατιωτική σύγκρουση θα μπορούσε να σταματήσει τις ροές εισαγωγών αργού στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, που όλες μαζί αντιπροσωπεύουν το 34% του πετρελαίου που διακινείται μέσω θαλάσσης.
Υπό το χειρότερο σενάριο, η Κίνα θα μπορούσε να επιτρέψει την απελευθέρωση πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα «για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να τα συγκεντρώνει 3-4 χρόνια πριν», δήλωσε ο Chris Graham της Wood Mackenzie.
Σε ανάλογες κινήσεις θα μπορούσε να προχωρήσει η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία και δυο χώρες έχουν αποθέματα για να καλύψουν τη ζήτηση 90 ημερών.
«Η Κίνα έχει εγχώριες επιλογές παραγωγής πετρελαίου.
Ωστόσο περισσότερο από το 58% αυτού θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων», ανέφερε ο Graham.
Οι αγορές πετρελαίου παγκοσμίως θα μπορούσαν να επηρεαστούν με διάφορους τρόπους εάν ξεσπάσει σύγκρουση που σύγκρουσης που θα πλήξει τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, όπου βρίσκεται σχεδόν το 65% της διύλισης της Ασίας, επισημαίνεται στην ανάλυση της Wood Mackenzie.
Ωστόσο από την άλλη πλευρά, «τα αποθέματα της περιφέρειας και το αυξημένο κόστος εφοδιασμού θα μπορούσαν εξίσου να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμο premium».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης