Χρηματιστήριο & Αγορές

Μικρές διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου εν αναμονή νέων στοιχείων από ΟΠΕΚ και ΕΙΑ

Μικρές διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου εν αναμονή νέων στοιχείων από ΟΠΕΚ και ΕΙΑ
H τιμή του Brent παρέμενε αμετάβλητη στην τιμή που έκλεισε χθες, δηλαδή στα 49,12 δολάρια το βαρέλι
Στα επίπεδα που έκλεισαν χθες κινούνται σήμερα Τετάρτη (23/11) οι τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις του ΟΠΕΚ σχετικά με τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής και τα δεδομένα του ΕΙΑ για τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent παρέμενε αμετάβλητη στην τιμή που έκλεισε χθες, δηλαδή στα 49,12 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα ανέβηκε στα 49,42 δολάρια για να πέσει στη συνέχεια στα 48,99 δολάρια το βαρέλι, πριν ξανανέβει.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί μόλις κατά 1 σεντ ή 0,02% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 48,02 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα πάντως με τον αναλυτή εμπορευμάτων του Reuters, Wang Tao, η τιμή του Brent θα μπορούσε να ανέλθει στα 49,85 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που χαρακτηρίζεται από διάφορους παράγοντες ως τεχνική αντίσταση.
Ωστόσο, σύμφωνα με άλλους αναλυτές, βραχυπρόθεσμα φαίνεται δύσκολο να φθάσουν οι τιμές στα 50 δολάρια το βαρέλι ή ψηλότερα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου της τελευταίας εβδομάδας στις ΗΠΑ η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Σύμφωνα με το Reuters, τα αποθέματα αργού αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 700.000 βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης