Τελευταία Νέα
Αμερική

Η καταιγίδα Harvey απειλεί τον Κόλπο του Μεξικού, και ανεβάζει την τιμή της βενζίνης

Η καταιγίδα Harvey απειλεί τον Κόλπο του Μεξικού, και ανεβάζει την τιμή της βενζίνης
Οι τιμές χονδρικής πώλησης βενζίνης ενισχύθηκαν στο Χιούστον την Τρίτη 22/8, καθώς αυξήθηκαν οι προμήθειες εν αναμονή ενδεχόμενων διακοπών στα διυλιστήρια ή στα κέντρα διανομής καυσίμων
Η προοπτική επιδείνωσης της τροπικής καταιγίδας Harvey και της προσέγγισή της στην ακτογραμμή του Κόλπου του Μεξικού αργότερα αυτή την εβδομάδα οδήγησε υψηλότερα τις τιμές της  βενζίνης στην spot αγορά.
Ο Harvey, που έχει μειωθεί σε μια καταιγίδα πάνω από τη χερσόνησο του Μεξικού Γιουκατάν, έχει 90% πιθανότητα να γίνει μια τροπική καταιγίδα και πάλι καθώς μετακινείται στον κόλπο του Campeche, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα του Μαϊάμι.
Η ακτή του Κόλπου, από το Corpus Christi του Τέξας, μέχρι τη λίμνη Charles στη Λουιζιάνα, φιλοξενεί σχεδόν 30 διυλιστήρια, τα οποία έχουν δυναμικότητα διύλισης περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, και βρίσκεται στο δρόμο της έντονης βροχόπτωσης που αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή.
Οι πλημμύρες ενέχουν κινδύνους για τις επιχειρήσεις, ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές μπορούν να κλείσουν μονάδες και να προκαλέσουν διαταραχές του εφοδιασμού.
"Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα είναι μια τροπική καταιγίδα", δήλωσε ο Bob Henson, μετεωρολόγος του Weather Underground στο Boulder, στο Κολοράντο. "Πρέπει να παρακολουθούμε."
Οι τιμές χονδρικής πώλησης βενζίνης αυξήθηκαν στο Χιούστον την Τρίτη 22/8, καθώς  αυξήθηκαν οι προμήθειες εν αναμονή ενδεχόμενων διακοπών στα διυλιστήρια ή στα κέντρα διανομής καυσίμων.
Η συμβατική βενζίνη των 87 οκτανίων αυξήθηκε κατά 0,8% φθάνοντας στα 1,5630 δολ. το γαλόνι, ενώ οι τιμές πριμοδοτήσεων αυξήθηκαν κατά 1,8% στα 1,6983 δολάρια.
"Ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταιγίδας, οι τιμές των καυσίμων στο ράφι συνήθως αυξάνονται και το μη απαραίτητο προσωπικό εκκενώνεται από τους τερματικούς σταθμούς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη εφοδιασμού", δήλωσε ο Mansfield Oil Co, διανομέας καυσίμων με έδρα το Gainesville.
Η κρατική εταιρεία Petroleos Mexicanos δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να εκκενώσει πετρελαιοφόρα ορυχεία και πλατφόρμες αερίου στην περιοχή, αν και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη θύελλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης