Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες για τον χρυσό – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει της συνάντησης στο Jackson Hole

tags :
Απώλειες για τον χρυσό – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει της συνάντησης στο Jackson Hole
Περί τις 12:14 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1290,40 δολάρια η ουγγιά καταγράφοντας πτώση 0,46%
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη 22/8, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ένταση στη Βόρεια Κορέα και να παραμείνουν προσεκτικοί ενόψει της ετήσιας συνάντηση κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole αργότερα αυτή την εβδομάδα ενώ το δολάριο σταθεροποιήθηκε.
Ο χρυσός στην spot αγορά διολίσθησε  κατά 0,2% στα $ 1.288,40 η ουγγιά στις 0333 GMT, αφού σημείωσε άνοδο 0,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση του Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 1,294,20 δολάρια ανά ουγγιά.
Περί τις 12:14 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1290,40 δολάρια η ουγγιά καταγράφοντας πτώση 0,46%.
"Οι στρατιωτικές ασκήσεις των Η.Π.Α. και της Νότιας Κορέας θα προκαλέσει πιθανότατα κάποια κίνηση από τη Βόρεια Κορέα. Οι επενδυτές ετοιμάζονται για οποιαδήποτε κίνηση, ", δήλωσε ο Yuichi Ikemizu, διευθυντής της ICBC Standard Bank στο Τόκιο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα άρχισαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις πιέσεις στη Βόρεια Κορέα, η οποία αποκάλεσε τις ασκήσεις ένα «απερίσκεπτο» βήμα προς τις πυρηνικές συγκρούσεις.
" Οι επενδυτές είναι αρκετά προσεκτικοί σχετικά για  την αγορά  και παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ όπως επίσης και την συνάντηση στο Jackson Hole αυτή την εβδομάδα.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων αντιπάλων, ήταν σταθερός.

Η τεχνική ανάλυση από τη Fast Finance

Το spike της Παρασκευής στο 1300 επίπεδο προβλημάτισε βραχυπρόθεσμα. Από τον Απρίλιο έχει δοκιμαστεί 3 φορές χωρίς να καταφέρει να σπάσει.
• Το 1278 κοντινή και το 1268 κύρια στήριξη και παράλληλα στοπ στο long σε ημερήσιο
• Κατοχύρωση του 1298 σε μέρα θα δώσει συνέχιση


 

www.worldnenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης