Ευρώπη

Η Κομισιόν ενέκρινε επιχορήγηση προς την Τσεχία για μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Κομισιόν ενέκρινε επιχορήγηση  προς την Τσεχία για μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα
Tο εθνικό πρόγραμμα θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της κατασκευής σταθμών επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού που διατίθενται στο κοινό για οχήματα που κινούνται με ηλεκτρισμό, συμπιεσμένο φυσικό αέριο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογόνο
Η ΕΕ ενέκρινε σχέδια για δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού και επαναφόρτισης οχημάτων χαμηλών εκπομπών στην Τσεχία, αφού διαπίστωσε ότι είναι σύμφωνα με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.
Εκτιμά ότι το σχήμα των 44,5 εκατομμυρίων ευρώ θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών χωρίς να προκαλεί στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Για περισσότερα από έξι χρόνια, το εθνικό πρόγραμμα θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της κατασκευής σταθμών επαναφόρτισης και ανεφοδιασμού που διατίθενται στο κοινό για οχήματα που κινούνται με ηλεκτρισμό, συμπιεσμένο φυσικό αέριο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογόνο.
Η Τσεχική Δημοκρατία απέδειξε στην Κομισιόν ότι η ενίσχυση ήταν απαραίτητη για την παροχή κινήτρων στους φορείς εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη του εθνικού δικτύου με τον απαιτούμενο ρυθμό.
Το μέτρο αναμένεται να ενθαρρύνει τη σημαντική αύξηση οχημάτων που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα και θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών, στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού.
Η Επίτροπος Margrethe Vestager δήλωσε: "Το τσεχικό σχέδιο αποτελεί ένα ακόμα καλό παράδειγμα για το πώς τα κράτη μέλη μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
"Το πρόγραμμα θα προωθήσει εναλλακτικά καύσιμα και θα μειώσει τις επιβλαβείς εκπομπές αυτοκινήτων και θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πιο πράσινες μεταφορές χωρίς να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης