Αναλύσεις

MarketWatch: Οι ενεργειακές μετοχές μπορεί να εκτοξευτούν από την πολιτική Trump

MarketWatch: Οι ενεργειακές μετοχές μπορεί να εκτοξευτούν από την πολιτική Trump
Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να είναι η επόμενη χρηματιστηριακή αγορά, που θα εκτοξευθεί από την εμπορική πολιτική του Donald Trump, σύμφωνα με ανάλυση του MarketWatch.
Όπως αναφέρει, η στροφή της χρηματιστηριακής αγοράς μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στην Προεδρία των ΗΠΑ από τα ομόλογα και τις μετοχές της πολεμικής βιομηχανίας, τροφοδότησε ένα ράλι σε περιφερειακές μετοχές ου αμυντικού τομέα, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να κερδίζουν τη «μερίδα του λέοντος» σε κέρδη και εισροές κεφαλαίων.
Όπως αναφέρει στην ανάλυσή του το MarketWatch, οι προσδοκίες ότι η κυβέρνηση Trump θα ακολουθήσει μία πολιτική μείωσης φόρων και αύξησης των δαπανών, τροφοδότησαν την πεποίθηση για μεγαλύτερη ανάπτυξη και αύξηση του πληθωρισμού και του κρατικού δανεισμού.
Αυτό έχει προκαλέσει ήδη ρευστοποιήσεις ομολόγων, ενισχύοντας παράλληλα τις μετοχές, κυρίως του χρηματοοικονομικού τομέα, οι οποίες αναμένεται να ωφεληθούν.
Όσον αφορά στις μετοχές του ενεργειακού τομέα, όπως αναφέρει το MarketWatch, δεν τα έχουν πάει και άσχημα από τις 8 Νοεμβρίου και μετά, αλλά όπως επισημαίνει, μπορεί πολύ σύντομα να φθάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο με βάση την τεχνική ανάλυση και τις βασικές αρχές.
Οι αναλυτές της Oppenheimer επισημαίνουν, ότι είναι θετικό το γεγονός της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι το δολάριο έφθασε σε υψηλό 13,5 ετών.
Ακόμη, επισημαίνουν ότι από τις 8 Νοεμβρίου έως ην περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο δείκτης των μετοχών ενέργειας αυξήθηκε κατά 2,6%, ενώ αυτός των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 10,9%.
Αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές δείχνει τις προοπτικές που υπάρχουν, για άνοδο των μετοχών στον τομέα της ενέργειας.
Μεταξύ δε των μεμονωμένων μετοχών, οι αναλυτές της Oppenheimer συστήνουν αυτές των Apache Corp., Chevron Corp., Halliburton Co. και Helmerich & Payne Inc.
Ο δε αναλυτής της Jefferies,  T.J. Thornton, επισημαίνει ως έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να δώσει δυναμική ανόδου των μετοχών του ενεργειακού τομέα, την ενδεχόμενη συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης