Αμερική

Επίσκεψη Τίλερσον στο Γκουάμ μετά τις βορειοκορεατικές απειλές

Επίσκεψη Τίλερσον στο Γκουάμ μετά τις βορειοκορεατικές απειλές
Το μήνυμα που έστειλε στην Πιονγκγιάνγκ
Να υποβαθμίσει τον κίνδυνο μετά την απειλή της Πιονγιάνγκ ότι θα χτυπήσει το Γκουάμ επιχείρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα, είπε  ότι προσπαθούσε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε μια γλώσσα που να είναι κατανοητή από τον ηγέτη της χώρας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν προσγειωθεί στη νήσο Γκουάμ ο Τίλερσον δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρεια Κορέα.
«Πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι τη νύχτα, να μην ανησυχούν για αυτή τη ρητορική των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ προειδοποίησε χθες τη Βόρεια Κορέα ότι θα αντιμετωπίσει «πυρ και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η Πιονγκγιανγκ να δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Γκουάμ.
«Πιστεύω ότι αυτό που απλά διαβεβαίωνε ο πρόεδρος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απολύτως απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, και τους συμμάχους μας, και αυτό θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης