Commodities

Νέο «ράλι» της τιμής του χρυσού εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας λόγω Βόρειας Κορέας

Νέο «ράλι» της τιμής του χρυσού εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας λόγω Βόρειας Κορέας
Το αμερικανικό δολάριο αντιμετωπίζει νέες πιέσεις μετά τις νέες απειλές που αντάλλαξαν ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (9/8) ο χρυσός, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εκμεταλλευόμενος τη νέα ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από την κορεάτικη χερσόνησο.
Ειδικότερα, περί τις 11:40 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,96% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.268,49 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού, υποχωρεί κατά -0,53% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Πλέον, οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι βρίσκονται στο κόκκινο, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απείλησε τη Πιονγιάνγκ ότι θα έρθει αντιμέτωπη με «φωτιά και μανία» εάν συνεχίσει τις απειλές.
Από την πλευρά της, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι εξετάζει προσεκτικά ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα μπορούσε να πλήξει τη νήσο Γκουάμ, όπου βρίσκεται μία αμερικανική βάση.
Τα παραπάνω γεγονότα έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με τις αγορές να μην αποτελούν εξαίρεση, καθώς οι επενδυτές στρέφονται ξανά όλο και περισσότερο στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να «σπάσει» το φράγμα των 1.270 δολ. ανά ουγγιά, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης