Commodities

Barclays: Στα 54 δολ. το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου το δ΄ τρίμηνο 2017

Barclays: Στα 54 δολ. το βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου το δ΄ τρίμηνο 2017
Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας αναμένουν να υπάρξει καθοδική διόρθωση κατά το τρέχον τρίμηνο.
Την εκτίμησή της ότι οι τιμές στο πετρελαίο θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, εξέφρασε σήμερα (4/8) η βρετανική τράπεζα Barclays, μέσω έκθεσης που δημοσίευσαν οι αναλυτές της, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα υπάρξει καθοδική διόριωση κατά το τρέχον τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σημείωμα της τράπεζας, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύθηκαν «χάρη στον ιδανικό συνδυασμό ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, μίας ανόδου στην κατανάλωση, μίας συνεχόμενης πτώσης στα αποθέματα και της γεωπολιτικής αστάθειας», εκτιμώντας ωστόσο εν συνεχεία ότι οι παραπάνω συνθήκες δε θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Ορισμένοι παράγοντες που στήριξαν τις τιμές τον Ιούλιο δεν είναι πιθανό να διαρκέσουν, και περιμένου να υπάρξει μία καθοδική διόρθωση κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των αναλυτών της Barclays.
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει ότι οι τιμές του Brent θα ανέλθουν στα 54 δολάρια το βαρέλι τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, με βάση τις συνεχείς απογραφές αποθεμάτων, την πειθαρχία του ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία, καθώς και τη συνεχιζόμενη μείωση της παραγωγής στη Βενεζουέλα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ράλι των αγορών, εκτιμώντας ότι «οι θεμελιώδεις αρχές παραμένουν ασταθείς σε αυτό τρίμηνο, επομένως οποιοδήποτε ράλι εμφανιστεί πριν υπάρξουν ουσιαστικές πτώσεις στα αποθέματα πετρελαίου θα είναι βραχύβιο».

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης