Αφρική

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης αυξήθηκαν 11% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης αυξήθηκαν 11% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση
Οι εξαγωγές της αφρικανικής χώρας αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιούνιο στα 865.000 βαρέλια την ημέρα, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2014.
Οι εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης σημείωσαν υψηλό τριετίας τον Ιούλιο του 2017, δίνοντας ένα νέο χτύπημα στον ΟΠΕΚ και τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων του αμερικανικού πρακτορείου, οι εξαγωγές της αφρικανικής χώρας αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιούνιο στα 865.000 βαρέλια την ημέρα, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2014.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Commerzbank, Carsten Fritsch, η ανάκαμψη της παραγωγής της Λιβύης «βλάπτει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για την επανεξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου», όχι μόνο λόγω της δικής της αυξημένης παραγωγής, αλλά και επειδή μπορεί να επηρεάσει τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, να χαλαρώσουν το βαθμό συμμόρφωσής τους σε αυτήν.
Η συνολική παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 210.000 βαρέλια ημερησίως από τον Ιούνιο, φθάνοντας τα 32,87 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, αύξηση που αποδίδεται κυρίως στη Λιβύη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης