Τελευταία Νέα
Commodities

Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με την ΒΡ

Κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι το 2018 οι τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με την ΒΡ
«Η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται αρκετά ισχυρή και οι τιμές θα σταθεροποιηθούν γύρω από τα επίπεδα που παρατηρούνται σήμερα», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της ΒΡ.
Η BP εκτιμά ότι οι διακύμανση των τιμών του πετρελαίου θα παραμείνει εντός των ορίων των 45-50 δολαρίων το βαρέλι το 2018, καθώς αυξάνεται η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα (1/8) ο οικονομικός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας.
Μετά από μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το α΄ τρίμηνο του 2017, αυτή ανέκαμψε το β΄ τρίμηνο του 2017 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,4-1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο Brian Gilvary στο Reuters.
«Η παγκόσμια ζήτηση φαίνεται αρκετά ισχυρή και οι τιμές θα σταθεροποιηθούν γύρω από τα επίπεδα που παρατηρούνται σήμερα», ανέφερε.
Οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο γύρω στα 48 δολάρια το βαρέλι κατά το α΄ εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με την BP και σήμερα βρίσκονται λίγο κάτω από τα 53 δολάρια το βαρέλι.
Η παγκόσμια ζήτηση ήταν περίπου 95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2016.
Η τιμή του Brent αναμένεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές αμετάβλητη το 2018 και κατά μέσο όρο θα κυμανθεί στα περίπου 45 έως 50 δολάρια το βαρέλι, καθώς η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί, περιορίζοντας την περαιτέρω αύξηση των τιμών.
Όπως λέει ο Gilvary «τώρα μπορούμε να δούμε, πού είναι η ελαστικότητα της τιμής.
Καθώς η τιμή φτάνει τα 52-53 δολάρια το βαρέλι, αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια αύξηση της δραστηριότητας (σ.σ. παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου), καθώς μειώνεται στα 45 δολάρια, αρχίζουμε να βλέπουμε ότι περιορίζεται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης