Επιχειρήσεις

Χωρίς συμβασιούχους, αλλά με μεγάλες «ουρές» πελατών τα κεντρικά ταμεία της ΔΕΗ στην Αθήνα

Χωρίς συμβασιούχους, αλλά με μεγάλες «ουρές» πελατών τα κεντρικά ταμεία της ΔΕΗ στην Αθήνα
Για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, οι καταναλωτές που επισκέπτονται τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Αριστείδου πρέπει να περιμένουν πλέον τουλάχιστον μία ώρα…
Από μία μέχρι και δύο ώρες χρειάζεται να περιμένουν υπομονετικά στην «ουρά» οι πελάτες της ΔΕΗ για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή να καταβάλουν τη μηνιαία δόση της ρύθμισης.
Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, όπου σχεδόν καθημερινά προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκεται στα ταμεία έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να απαιτείται πλέον αναμονή αρκετής ώρας μέχρι να εξυπηρετηθεί κάποιος, τη στιγμή που μέχρι πρότινος ο αντίστοιχος χρόνος δεν ξεπερνούσε τα δεκαπέντε λεπτά.
Σημειώνεται πως πριν λίγο καιρό λειτουργούσαν σε καθημερινή βάση περισσότερα από 10 ταμεία και η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη, ανεξάρτητα από το πλήθος της προσέλευσης των καταναλωτών.
Το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ  λειτουργούν μόλις 4 ταμεία, με  συνέπεια χρόνος που απαιτείται μέχρι ο καταναλωτής να φτάσει στο ταμείο να ξεπερνά τη μία ώρα.

Οι συμβασιούχοι έφυγαν, οι μόνιμοι δεν επέστρεψαν

Η κατάσταση αυτή οφείλεται κυρίως στην αποχώρηση των συμβασιούχων που απασχολούσε η ΔΕΗ και των οποίων έληξαν οι συμβάσεις εργασίας τους, αλλά και στην… απρονοησία της επιχείρησης να τοποθετήσει στη θέση τους μόνιμους υπαλλήλους.  
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει κλείσει τα περιφερειακά γραφεία για την εξόφληση των λογαριασμών και έτσι ένας μεγάλος αριθμός καταναλωτών απευθύνεται καθημερινά στο κεντρικό γραφείο της επιχείρησης στην οδό Αριστείδου για τις συναλλαγές του.
Πάντως η ΔΕΗ  έχει συνεργασία με όλες τις τράπεζες, οι οποίες αποδέχονται την εξόφληση λογαριασμών μέσα από τα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών, επιβαρύνοντας τους πελάτες της επιχείρησης με μια προμήθεια που δεν ξεπερνά το ένα ευρώ ανά συναλλαγή.
Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συνολική δαπάνη μισθοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας που κεφαλαιοποιείται και της μισθοδοσίας του έκτακτου προσωπικού ανήλθε στα 976,6 εκατ. ευρώ το 2016 από 970 εκατ. το 2015 (ή τα 741,3 εκατ. ευρώ και741,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα χωρίς εργοδοτικές εισφορές).
Το μισθοδοτούμενο τακτικό προσωπικό αυξήθηκε κατά 546 εργαζόμενους, σε 18.902 άτομα την 31.12.2016 από 18.356 την 31.12.2015, λόγω της έναρξης υλοποίησης άκρως απαραίτητων προσλήψεων που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών.
Η μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού διαμορφώθηκε σε 931,3 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 922,6 εκατ. ευρώ ο 2015 ή 704,4 εκατ. ευρώ και 704,3 εκατ. ευρώ χωρίς εργοδοτικές εισφορές, αντίστοιχα.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης