Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Δεν θα τεθεί στην επιτροπή του ΟΠΕΚ θέμα ορίου στην παραγωγή Λιβύης και Νιγηρίας

Bloomberg: Δεν θα τεθεί στην επιτροπή του ΟΠΕΚ θέμα ορίου στην παραγωγή Λιβύης και Νιγηρίας
Το θέμα της ενδεχόμενης επιβολής ανώτατου ορίου στην αυξανόμενη παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, που έθεσε με δηλώσεις του χθες ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης της επιτροπής παρακολούθησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, οι εκπρόσωποι των δύο αφρικανικών κρατών υποστήριξαν, ότι θα χρειαστεί να αυξήσουν την παραγωγή τους σε υψηλότερο επίπεδο από το σημερινό, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Το Bloomberg μεταδίδει ακόμη, επικαλούμενο πηγές στην επιτροπή παρακολούθησης, ότι η Νιγηρία είναι έτοιμη να προσαρμόσει την παραγωγή της στη δέσμευση του ΟΠΕΚ για συνολική μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η Λιβύη από την πλευρά της δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συμφωνία, έως ότου φθάσει το στόχο της για 1,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο.
Οι δύο αφρικανικές χώρες βρήκαν ως σύμμαχο τους τον υπουργό Πετρελαίου του Ομάν Μοχάμεντ Αλ Ρούμε, ο οποίος υποστήριξε, ότι δεν χρειάζονται μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή, καθώς εκτιμά ότι η ζήτηση θα αυξηθεί.
Το ίδιο εκτιμά και ο Νιγηριανός γ.γ. του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο, ο οποίος υποστήριξε, ότι ίσως να χρειαστεί να αυξηθεί η παραγωγή, προκειμένου να καλύψει μέρος της αυξανόμενης ζήτησης που θα προκύψει το β΄ εξάμηνο του 2017.
Εκτίμησε δε ακόμη, ότι αυτή η αύξηση της ζήτησης θα φέρει την ποθούμενη επανεξισορρόπηση της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης