Διεθνή

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και η IPO της Aramco πιέζουν για αύξηση τιμών του πετρελαίου

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και η IPO της Aramco πιέζουν για αύξηση τιμών του πετρελαίου
Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να υποστηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου και με τη σειρά τους θα ασκήσουν πιέσεις στα άλλα κράτη που συμμετέχουν στη συμφωνία, αναφέρει το Reuters.
Ρωσία και Σαουδική Αραβία θέλουν απεγνωσμένα, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, την αύξηση των τιμών του πετρελαίου πριν το επόμενο έτος, επισημαίνει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Οι δύο χώρες που αποτελούν και τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να υποστηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου και με τη σειρά τους θα ασκήσουν πιέσεις στα άλλα κράτη που συμμετέχουν στη συμφωνία, αναφέρει το πρακτορείο.
Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, στη Ρωσία η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από το πετρέλαιο, διεξάγονται το 2018 Προεδρικές εκλογές και ο Πούτιν δεν θα ήθελε να πάει σε αυτές με αποδυναμωμένη οικονομία.
Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της, χρειάζεται να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τιμές του πετρελαίου ενόψει της σχεδιαζόμενη για το 2018 IPO του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, η οποία εκτιμάται, ότι αναλόγως με τις τιμές του πετρελαίου θα της αποφέρει έσοδα από 800 εκατομμύρια έως 2 τρισ. δολάρια.
Επίσης, το σαουδαραβικό βασίλειο έχει να αντιμετωπίσει τα χρόνια υψηλά επίπεδα ελλείμματος του προϋπολογισμού και έχει ανάγκη να αυξήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα, για να κλείσει δημοσιονομικές «τρύπες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης