Τελευταία Νέα
Ασία

Ανάπτυξη 6,9% σημείωσε η οικονομία της Κίνας σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο 2017

Ανάπτυξη 6,9% σημείωσε η οικονομία της Κίνας σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο 2017
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημαντική ανθεκτικότητα επέδειξε η οικονομία της Κίνας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου για την καταπολέμηση της χρηματοοικονομικής μόχλευσης και της κερδοσκοπίας επί των ακινήτων είχαν μικρότερο από τον αναμενόμενο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, η οικονομία της χώρας επεκτάθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση, μένοντας αμετάβλητη από το πρώτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη της τάξεως του 6,8%.
Οι ισχυρές εξαγωγές και η σταθερή κατανάλωση των κατοικιών βοήθησαν στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης των επενδύσεων, ενώ ενίσχυσαν και το στόχο της χώρας να επιτύχει ανάπτυξη της τάξεως του 6,5% φια το σύνολο του έτους.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά +1,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, καταδεικνύοντας τη δυναμική της οικονομίας, ενώ και τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (17/7) και που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή και τον τομέα της ενέργειας ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα στοιχεία της οικονομίας.

Πηγή: www.bankingnews.gr  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης