Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκρέκας: Βορά στις κομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ οι δημόσιες εταιρείες

Σκρέκας: Βορά στις κομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ οι δημόσιες εταιρείες
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσιωπά την αδυναμία της τεχνικής εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΕΔΔΗΕ.
Σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμούς προκαλεί η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση και κομματική εκμετάλλευση των δημοσίων εταιρειών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις διορισμένες από αυτή διοικήσεις, σύμφωνα με τον τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.
Με αφορμή την αδυναμία της τεχνικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. συμφερόντων Καλογρίτσα, να ικανοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Σκρέκας δήλωσε, ότι «σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθεια της κυβέρνησης και της διορισμένης απ’ αυτήν διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, να αποσιωπήσουν επί μακρόν τα τραγικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον όμιλο ΔΕΗ η αδυναμία της εργολαβικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. να ικανοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο έργο “ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ”, με συμβατικό τίμημα 17.050.000 ευρώ  και έναρξη τον Αύγουστο του 2015».
«Συνεχίζει δε αναφέροντας ότι «το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός, ότι η εν λόγω εργολαβική εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις συνολικού συμβατικού τιμήματος 103.475.000 ευρώ με τον ΔΕΔΔΗΕ, η διοίκηση του οποίου οφείλει να ενημερώσει αν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα».
Απευθυνόμενος δε στην κυβέρνηση την καλεί να απαντήσει:
Γιατί αποσιωπά τα γεγονότα;
Ποιες είναι οι μέχρι τώρα ζημιές στον ΔΕΔΔΗΕ;
Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από την πλημμελή εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.;
Γιατί δεν έχει έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να κηρυχθεί έκπτωτη η εργολαβική εταιρεία;
Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην Τράπεζα Αττικής, αν ακυρωθούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις που έχουν δοθεί από την ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. ως εγγύηση για να δανειοδοτηθεί;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης