Commodities

Απώλειες για τον χρυσό από την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό 14 ετών

Απώλειες για τον χρυσό από την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό 14 ετών
Ο χρυσός αναμένεται επίσης να δεχθεί πιέσεις από μια επικείμενη άνοδο των επιτοκίων των ΗΠΑ, τον επόμενο μήνα
Ο χρυσός υποχώρησε την Τετάρτη καθώς το δολάριο αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό 14 ετών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, επεκτείνοντας το εβδομαδιαίο ράλι του.
Το μέταλλο έχει χάσει περισσότερο από 100 δολάρια την ουγγιά από το μετεκλογικό υψηλό που σημείωσε την περασμένη Τετάρτη ακολουθώντας την απότομη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
Ο  χρυσός είχε απώλειες 0,03% στα 1,224.80 δολάρια την ουγγιά στις 11:08 π.μ. EDT, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν έως 0,03% στις 1.225 μονάδες ανά ουγγιά .
Μεγάλες τράπεζες και επενδυτές έχουν αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο μιάς άλλης κίνησης προς την κατεύθυνση της ισοτιμίας μεταξύ του δολαρίου και του ευρώ, καθώς το νόμισμα των ΗΠΑ επωφελήθηκε από τις προσδοκίες για πληθωριστικές πίεσεις από τη μελλοντική διαχείριση Trump.
"Το πιο σημαντικό πράγμα που είδαμε για το χρυσό (μετά τις εκλογές) ήταν ότι το δολάριο ανατιμήθηκε», δήλωσε ο αναλυτής της LBBW Thorsten Proettel.
«Είναι το παλιό παιχνίδι. Όταν το δολάριο ανατιμάται η, η τιμή του χρυσού είναι πιο αδύναμη, επειδή ο χρυσός είναι ένα εναλλακτικό νόμισμα"
"Επίσης, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων 10ετούς ανέβηκαν 50 μονάδες βάσης, γεγονός το οποίο είναι "δηλητήριο για το χρυσό" πρόσθεσε.
Οι επενδυτές επέστρεψαν,- μετά τις εκλογές  στις Η.Π.Α-  στην πώληση ομολόγων και μετοχών την Τετάρτη.
Ο χρυσός αναμένεται επίσης να δεχθεί πιέσεις από μια επικείμενη άνοδο των επιτοκίων των ΗΠΑ, τον επόμενο μήνα, μόλις για δεύτερη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία.
Θα χρειαστεί μια έκπληξη για την Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, δήλωσε o James Bullard στέλεχος στην χάραξη πολιτικής της κεντρικής τράπεζαςσε τραπεζικό συνέδριο την Τετάρτη.
"Με πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed  για μια αύξηση των επιτοκίων δύσκολα ο χρυσός θα κινηθεί υψηλότερα" ανέφερε σε έκθεση της η HSBC.
Το ασήμι υποχώρησε  0,4% στα 17.01 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα βρέθηκε0,7% χαμηλότερα στα 928.75 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1% στα 699,30 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης