Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο του 2017 η συνολική παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο

Στο υψηλότερο επίπεδο του 2017 η συνολική παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούνιο, καθώς η Λιβύη και η Νιγηρία που εξαιρούνται της συμφωνίας εξουδετερώνουν την προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας.
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 260.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με το Μάιο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.
Από την αύξηση αυτή το 50% προέρχεται από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, χώρες οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Όπως επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, η αυξημένη παραγωγή σε Λιβύη και Νιγηρία απειλεί να εξουδετερώσει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων και αύξηση των τιμών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή της Λιβύης βρίσκεται σήμερα σε υψηλό τετραετίας ξεπερνώντας τα 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.
Στη Νιγηρία η αύξηση της παραγωγής ήταν ηπιότερη, καθώς την αυξημένη παραγωγή στο πεδίο Forcados αντιστάθμισε η διαταραχή λόγω ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή Bonny.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, αύξησε την παραγωγή της τον Ιούνιο κατά 90.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η Αγκόλα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύξησαν την παραγωγή τους κατά 40.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Μάιο, σύμφωνα με την έρευνα.
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, εξαιρουμένων της Λιβύης και της Νιγηρίας, η συνολική παραγωγή των υπολοίπων 11 κρατών-μελών του Οργανισμού παρέμεινε τον Ιούνιο κατά περίπου 390.000 βαρέλια ημερησίως πάνω από τον στόχο που καθορίστηκε στη συμφωνία της 30ής Νοεμβρίου 2016, με το βαθμό συμμόρφωσης να διαμορφώνεται στο μόλις 71%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης