Αφρική

Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα
Η παραγωγή της Λιβύης έχει ανακάμψει από τα μόλις 690.000 βαρέλια ημερησίως που παρήγαγε στην αρχή του 2017.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή περιπλέκει περαιτέρω την προσπάθεια του ΟΠΕΚ για την ανάκτηση του ελέγχου της πετρελαϊκής αγοράς.
Η χώρα της Βόρειας Αφρικής αντλεί πλέον 1,005 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται υπό το καθεστώς της ανωνυμίας το αμερικανικό πρακτορείο.
Η παραγωγή της Λιβύης έχει φθάσει πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013, όταν η Λιβύη αντλούσε 1,13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Η παραγωγή της Λιβύης έχει ανακάμψει από τα μόλις 690.000 βαρέλια ημερησίως που παρήγαγε στην αρχή του 2017, ενώ το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας Sharara επανέλαβε την παραγωγή τον περασμένο μήνα, μετά τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων που είχαν διαταράξει τη λειτουργία του.
Ο πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NOC, Mustafa Sanalla, δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο, ότι στόχος είναι να φθάσει η παραγωγή τα 1,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Αύγουστο.
Σημειώνεται, ότι η Λιβύη και η Νιγηρία έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής, εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων στις χώρες αυτές, που έχουν πλήξει την παραγωγή τους.
Η Λιβύη, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στην Αφρική, αντλούσε περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πριν από την εξέγερση κατά του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης