Αμερική

Αντιδράσεις ξεσηκώνει το σχέδιο Trump για "απελευθέρωση" γεωτρήσεων κοντά στις ακτές

Αντιδράσεις ξεσηκώνει το σχέδιο Trump για
Ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρά σε νέα ακύρωση των περιορισμών Ομπάμα, αυτή τη φορά για τις περιοχές κοντά στις ακτογραμμές σε Ατλαντικό και Αρκτική
Ως «απειλή για όλους τους ωκεανούς και τις ακτές της χώρας» χαρακτηρίζουν τον Donald Trump οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρά σε σχέδια για επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στις ακτές, στους ωκεανούς της Αρκτικής και του Ατλαντικού, ως μέρος αυτού που ονόμασε, νέα εποχή «αμερικανικής ενεργειακής επικράτησης".
Οπως σημειώνει ο Guardian, η κυβέρνηση Trump έχει κάνει τα πρώτα βήματα για να "ξαναγράψει" από την αρχή ένα πενταετές σχέδιο, το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον Μπαράκ Ομπάμα, και το οποίο απαγόρευσε τις γεωτρήσεις κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού και σε μεγάλα τμήματα της Αρκτικής.
Η υπηρεσία Εσωτερικών ανοίγει μια περίοδο δημόσιων σχολίων 45 ημερών, για ένα νέο σχέδιο, για το οποίο η διοίκηση ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Περιβαλλοντικές ομάδες έχουν υποσχεθεί ως απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο, να κινητοποιήσουν τις παράκτιες κοινοτήτες, οι οποίες είχαν ζητήσει  από τη διοίκηση του Ομπάμα να μην δοθούν νέες περιοχές για γεωτρήσεις, λόγω φόβων για τις επιπτώσεις των πιθανών πετρελαιοκηλίδων και της ηχορύπανσης.
"Η Αμερική θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στον τεράστιο ενεργειακό πλούτο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις ακτές μας", δήλωσε ο Trump. "Και αυτό είναι μόνο η αρχή - πιστέψτε με. Η χρυσή εποχή της αμερικανικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη. Και θα πάω ένα βήμα παραπέρα. Η χρυσή εποχή της Αμερικής, βρίσκεται σε εξέλιξη" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης