Ευρώπη

Λακκοτρύπης: Η ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε ενεργειακό τροφοδότη της ΕΕ

Λακκοτρύπης: Η ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε ενεργειακό τροφοδότη της ΕΕ
Τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου των οδών μεταφοράς ενεργειακών πόρων προς την Ευρώπη, καθώς αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή.
Η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετατρέπεται γρήγορα σε πηγή τροφοδοσίας της ΕΕ, είπε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.
Τόνισε δε, ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου των οδών μεταφοράς ενεργειακών πόρων προς την Ευρώπη, καθώς αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή.
Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος πρόσθεσε, θα μειώσει το πολιτικό ρίσκο, τόνισε ωστόσο, ότι απαιτείται και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.
Αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου παραχωρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και ανήγγειλε ότι το προσεχές δεκαπενθήμερο θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11.
Ειδική αναφορά έκανε έξαλλου στην τετραμερή συνεργασία με Ισραήλ, Ελλάδα και Ιταλία για τον αγωγό East Med.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης