Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moody's: Αναβαθμίζεται σε «B3» από «Caa2» ο ΟΤΕ - Θετικό το outlook

tags :
Moody's: Αναβαθμίζεται σε «B3» από «Caa2» ο ΟΤΕ - Θετικό το outlook
Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν τη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της Ελλάδας, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του   
Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του corporate family rating (CFR) του ΟΤΕ κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2», προέβη σήμερα (26/6/2017) η Moody’s, καθώς και της αξιολόγησης της πιθανότητας αθέτησης πληρωμών (PDR) σε«B3-PD» από «Caa2-PD».
Παράλληλα, η Moody's αναβάθμισε την αξιολόγηση των ανώτερων μη εξασφαλισμένων ομολόγων που εξέδωσε ο ΟΤΕ σε «Β3» από «Caa2».
Την ίδια ώρα, οι προοπτικές για όλες τις αξιολογήσεις αναβαθμίστηκαν σε «θετικές» από «σταθερές».
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του, οι ενέργειες αυτές ακολουθούν τη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ της Ελλάδας, όπως αυτή αντανακλάται στην απόφαση της Moody’s στις 23 Ιουνίου να αναβαθμίσει της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων της ελληνικής κυβέρνησης της Ελλάδας, σε «Caa2» από «Caa3», με θετικές προοπτικές, και την αξιολόγηση του ανώτατου ορίου ξένου νομίσματος της χώρας σε «B3» από «Caa2».
«Ο ΟΤΕ εξακολουθεί να ενισχύει το πιστωτικό του προφίλ αλλά οι αξιολογήσεις του εξακολουθούν να περιορίζονται από το ανώτατο όριο αξιολόγησης της χώρας, καθώς η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένη με τις συνθήκες στο εγχώριο περιβάλλον της», αναφέρει ο Carlos Winzer, ανώτερος αντιπρόεδρος της Moody's και επικεφαλής αναλυτής για τον ΟΤΕ.
«Ο ΟΤΕ λειτουργεί σύμφωνα με το επιχειρηματικό του σχέδιο και έχει προβεί σε ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση του ισολογισμού του, των ταμειακών του ροών και των κινδύνων ρευστότητας», συνεχίζει ο Winzer.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης