Τελευταία Νέα
Ασία

Τα αραβικά κράτη απαιτούν από το Κατάρ να κλείσει το Al Jazeera και την τουρκική βάση

Τα αραβικά κράτη απαιτούν από το Κατάρ να κλείσει το Al Jazeera και την τουρκική βάση
Το έγγραφο απαιτεί επίσης από το Κατάρ να περιορίσει τις σχέσεις του με το Ιράν και να διακόψει κάθε σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χεζμπολάχ.
Η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη τα οποία έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, απαιτούν μεταξύ άλλων με έγγραφό τους από τη Ντόχα να κλείσει τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera και την τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Με το έγγραφο 13 σημείων απαιτούν επίσης από το Κατάρ, να περιορίσει τις σχέσεις του με το Ιράν και να διακόψει οποιαδήποτε σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τη Χεζμπολάχ και άλλες ομάδες που η Σαουδική Αραβία και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη θεωρούν εξτρεμιστικές.
Τα αραβικά κράτη που συνυπογράφουν το έγγραφο, δίνουν στο Κατάρ προθεσμία 10 ημερών, για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους.
Η αμερικανική εφημερίδα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία δεν θέλησε να σχολιάσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ της.
Η διαμάχη μεταξύ των αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου ξέσπασε, όταν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα για υποκίνηση του εξτρεμισμού στην περιοχή και την ανάμειξη στις υποθέσεις άλλων αραβικών κρατών.
Διέκοψαν επίσης τους μεταφορικούς δεσμούς με το Κατάρ, διαταράσσοντας την κυκλοφορία των αεροπορικών εταιρειών και των θαλάσσιων μεταφορών και περιορίζοντας την προσφορά τροφίμων στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης