Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Επενδύσεις στη Ρωσία μετά την νίκη Trump, προτείνει ο επενδυτής-θρύλος Jim Rogers

Επενδύσεις στη Ρωσία μετά την νίκη Trump, προτείνει ο επενδυτής-θρύλος Jim Rogers
Αρνητικός παράγοντας για χρυσό και κινεζικές μετοχές ο Trump, σύμφωνα με τον Rogers
Ο Jim Rogers, επενδυτής-θρύλος, στοιχηματίζει πως ο εκλογικός θρίαμβος του Donald Trump θα ωφελήσει τη Ρωσία.
Μάλιστα, ο ίδιος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, για να προχωρήσει σε επενδύσεις.
«Είμαι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή», είπε στο CNN Money σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Trump εμφανίζεται να συμπαθεί τη Ρωσία. Οι Ρώσοι εμφανίζονται να συμπαθούν τον κ. Trump. Αγοράζω περισσότερο Ρωσία».
Ο επενδυτής δεν παραχώρησε λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες επενδύσεις του, αλλά η bullish στάση του απηχεί μια ευρύτερη εκτίμηση ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση θα βελτιωθούν, όταν ο Trump αναλάβει τα καθήκοντά του, κάτι που θα τονώσει την πληγωμένη ρωσική οικονομία.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Trump έχει εγκωμιάσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ως έναν ισχυρό ηγέτη, ενώ ο Putin, από την πλευρά του, είχε καταστήσει σαφές ότι προτιμούσε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, έναντι της Hillary Clinton.
Στον απόηχο των εκλογών στις ΗΠΑ, ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Ρωσίας ενισχύθηκε κατά 7% μέσα σε δύο ημέρες, αν και από τότε έχει υποχωρήσει.
Επιπλέον, το ρούβλι ενισχύθηκε βραχυπρόθεσμα έναντι του δολαρίου.
Με τον Trump στον Λευκό Οίκο, οι Ρώσοι επενδυτές στοιχηματίζουν πως οι καταστροφικές κυρώσεις που υφίσταται η χώρα για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση ίσως χαλαρώσουν.
Ως προς την αμερικανική οικονομία, ο Rogers τόνισε πως αναμένει από τον Trump να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για αύξηση των δαπανών στις υποδομές και μείωση των φόρων.
«Δεν ξέρω από πού θα βρει τα χρήματα… αλλά αυτό λέει», σημείωσε ο επενδυτής.
Πάντως, η νίκη Trump θα έχει και ηττημένους.
Ο Rogers υποστήριξε πως δεν πρόκειται να αυξήσει την έκθεσή του σε χρυσό και κινεζικές μετοχές, εκτιμώντας πως ο Trump θα είναι αρνητικός παράγοντας για τα δύο αυτά επενδυτικά στοιχεία.
Μάλιστα, εκτίμησε πως οι τιμές του χρυσού θα υποχωρήσουν στο εγγύς μέλλον και εξέφρασε την ανησυχία ότι ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα - που θα ξεκινήσει λόγω Trump - θα είναι εξαιρετικά καταστροφικός.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει να επιβάλει τεράστιες ταρίφες στις κινεζικές εισαγωγές, υπενθυμίζει το CNN Money.
«Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν αποδείχτηκαν ποτέ καλοί για κανέναν. Κανείς δεν κερδίζει στους εμπορικούς πολέμους. Όλοι υποφέρουμε. Αν συμβεί, θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική δυσχέρεια», προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο επενδυτής.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης