Τελευταία Νέα

Νότια Αφρική: Η Eskom σχεδιάζει το πρώτο έργο αποθήκευσης μπαταριών

Νότια Αφρική: Η Eskom σχεδιάζει το πρώτο έργο αποθήκευσης μπαταριών

Ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής, Eskom, ανακοίνωσε την Τρίτη 23/10/2018 ότι σχεδιάζει το πρώτο σημαντικό έργο αποθήκευσης μπαταριών, καθώς ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa επιδιώκει να ενισχύσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα.
Ο πρίγκιπας Moyo, γενικός διευθυντής μηχανικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Eskom, δήλωσε στο Reuters ότι το έργο αποθήκευσης μπαταριών θα υλοποιηθεί σε φάσεις σε 90 τοποθεσίες, με τον διαγωνισμό για την πρώτη φάσηστις αρχές του επόμενου έτους.
"Σε αυτό το στάδιο η εστίαση είναι στην αποθήκευση ενέργειας προς όφελος όλων των πελατών μας. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού », δήλωσε ο Moyo.
Παρόλο που το έργο των 1,440 μεγαβάτ θα ήταν σε θέση να αποθηκεύσει λιγότερο από το 1%  της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της Eskom, είναι μια ένδειξη  για προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Το σχέδιο θα συμβάλει επίσης στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία είχε απογοητευτεί από τη βραδεία πρόοδο που σημειώθηκε στα σχέδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς ενέκρινε δάνειο άνω του 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2010 για την υποστήριξη της πράσινης ενέργειας.
Η Eskom, η οποία εντάσσεται σε παγκόσμιες επιχειρήσεις όπως η πετρελαϊκή εταιρεία BP και η General Electric που επενδύουν στην αποθήκευση μπαταριών, εργάζεται για μια νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική προκειμένου  να αξιολογήσει εάν το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι βιώσιμο.
Η νέα διοίκηση της εταιρείας, που διορίστηκε πρόσφατα  μετά την αντικατάσταση του Ramadhosa από τον Jacob Zuma ηγέτη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου τον περασμένο Δεκέμβριο, αγωνίζεται για τη διάσωση της επιχείρησης μετά από μια περίοδο απότομης οικονομικής ύφεσης.
Ανακοίνωσε απώλεια 2,3 δισ. Ραντ (160 εκατ. Δολάρια) για το τελευταίο οικονομικό έτος, και ανέφερε  ότι σκέφτεται να πωλήσει μη βασικά περιουσιακά στοιχεία και περικοπές θέσεων εργασίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης