Χρηματιστήριο & Αγορές

Καταλύτες οι ενεργειακές για την διάσπαση των 1500 μονάδων - Mytil, ΜΟΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Τιταν οι οδηγοί

Καταλύτες οι ενεργειακές για την διάσπαση των 1500 μονάδων - Mytil, ΜΟΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Τιταν οι οδηγοί
Οι αποτιμήσεις διαθέτουν περιθώρια παιρετέρω ανόδου για τις βασικές δεικτοβαρείς μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Oι αγορές δεν χάνουν το μομέντουμ και όπως όλα δείχνουν η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα σπάσει τις 1500 μονάδες με τις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές να παίζουν καταλυτικό ρόλο.
Οδηγοί της ανόδου αναμένεται να είναι η Mytilιneoς που είναι έτοιμη να περάσει τα 40 ευρώ, η Motor Oil που θεωρείται δεδομένο το νέο ιστορικό υψηλό με στόχο τα 30 ευρώ και ακολούθως από τον βιομηχανικό τομέα ο Τιτάνας και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Η ΔΕΗ αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεθεί πάνω από τα 12 ευρώ, καθώς αναμένεται τα αποτελέσματα και το guidance του πρώτου τριμήνου να κάμψουν τις αβεβαιότητες των πωλητών, οι οποίοι ανησυχούν για την επιθετική ανάπτυξη στις ΑΠΕ, την ώρα που τα δεδομένα για μια σειρά από παράγοντες στην ενεργειακή αγορά έχουν διαφοροποιηθεί.

Ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δείχνει επίσης ότι μπορεί να συνεχίσει την ανατιμήσή του με την ολοκλήρωση της πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Οι αποτιμήσεις

Ο Mytilineos είναι ο leader του ενεργειακού κλάδου παρουσιάζοντας άνοδο την κερδοφορία του α΄τριμήνου, την ώρα μάλιστα που οι μεγάλες διεθενείς ενεργειακές στην πλειοψηφία τους παρουσίασαν μειώσεις κερδών. Παράλληλα η CITI είναι εκείνη, που δημοσιοποίησε στο τέλος της περασμενης εδβομάδας την ανάλυση που τον κατατάσσει στα buy με βάση τον τομέα της μεταλλουργίας.
Οι αναλύσεις τον φέρνουν στα 46 ευρώ και μετά από μια μεγάλη περίοδο σταθεροποίησης στην περιοχή 35- 39 ευρώ όλα δείχνουν ότι φτάνει η στιγμή που θα δοκιμάσει τα 40 ευρώ.

Δείτε την ανάλυση εδώ: https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/555194/citi-ypsilotera-ta-kerdi-tis-mytilineos-apo-ti-metallourgia-stis-top-epiloges

Η Motor Oil βρίσκεται στο ιστορικό υψηλό της και όλα δείχνουν ότι τα ισχυρά δεδομένα κερδοφορίας και μερισμάτων σε σχέση με εξαγορές και εκτέλεση ενός επενδυτικού προγράμματος σε ΑΠΕ και κυκλική οικονομία θα οδηγήσουν την κεφαλαιοποίηση προς τα 3,5 δισ ευρώ.

Ο Τιτάνας έχει διαγράψει μια εκπληκτική πορεία τους τελευταίους μήνες, έχοντας να παίξει το ισχυρό χαρτί των ΗΠΑ που θα του δώσουν σημαντική υπεραξία αποτιμησιακά και θα ενισχύσουν τις ταμειακές ροές του. Υποτιμημένος με βάση την σχέση EV/EBITDA  ως προς τις ομοειδείς εταιρίες διεθνώς. Δείτε συνοπτικά γιατί παραμένει εκλυστικός:
https://www.worldenergynews.gr/parenergeies/articles/555172/titan-oi-simantikes-yperaksies-apo-to-iro-ton-ipa

Από εκεί και πέρα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ανέβασε την αποτιμησή της όχι ιδιαίτερα στα 1,5 δισ, την ώρα που η Cenergy έχε ανέβει στο 1,5 δισ και η μητρική κατέχει το 80% αυτής, πέραν όλων των λοιπών συμμετοχών και με τη NOVAL έτοιμη προς εισαγωγή. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ παραμένει η πλέον υποτιμημένη αξία στην ελλληνική αγηορά.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την αποτίμηση στα 1,7 δισ και τις παραχωρήσεις υπό έλεγχο έχει λαμβάνειν περίπου 800 εκατ από την πώληση του 35% της Τέρνα Ενεργειακής.

Για την Helleniq Energy δεν μπορούμε, παρά  να την συμπεριλάβουμε στις ισχυρές προοπτικές με δεδομένο ότι έχει μπροστά της ένα ακόμη placement.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης