Ενέργεια

Metlen: Προχωρά άμεσα στην αποπληρωμή του ομολόγου 500 εκατ λήξης Δεκεμβρίου 2024 - Επισφραγίζεται η αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές

Metlen: Προχωρά άμεσα στην αποπληρωμή του ομολόγου 500 εκατ λήξης Δεκεμβρίου 2024 - Επισφραγίζεται η αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές
Η Metlen δίνει σήμα υψηλής αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές
Στην άμεση αποπληρωμή του ομολογου λήξης Δεκεμβρίου 2024 υψους 500 εκατ ευρώ προχωρά η Metlen, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Πρόκειται για ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500.000.000 ευρώ, με επιτόκιο 2,5% και λήξη τον Δεκέμβριο του 2024.

H κίνηση αυτή επισφραγίζει την υψηλή αξιοπιστία, που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά στις αγορές χρήματος ο όμιλος.
Άλλωστε για αυτούς ακριβώς τους λόγους η Metlen δανείζεται ήδη με όρους investment grade, πριν λάβει και τυπικά την επενδυτική βαθμίδα.

Η αποπληρωμή προέρχεται από την τελευταία έκδοση, οπότε και άντλησε 750 εκατ ανεβάζοντας τελικά τα κεφάλαια από την έκδοση νέου 5ετούς ομολογου με επιτόκιο 4%.
Η υπερκάλυψη είχε φτάσει  στα 2,4 δισ, δηλαδή κοντά στις 5 φορές έναντι του αρχικού στόχου και πιστοποίησε για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης του ομίλου από τις διεθνείς αγορές.

Στην έκδοση συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύεων, ενώ η πλατφόρμα LSEG αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για την αναβάθμιση του πράσινου ομολόγου και την αναμενόμενη εισαγωγή της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Fitch επιβεβαίωσε στο BB+ την πιστοληπτική ικανότητα της Metlen, δίνοντας σταθερές προοπτικές. Όπως σημείωνε ο οίκος σε πρόσφατη έκθεση, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την διατηρήσιμη αύξηση των EBITDA, παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις στις τιμές των μετάλλων και της ενέργειας, καθώς και τον ελεγχόμενο δανεισμό, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμος στην κορύφωσή του, το 2025, λόγω των μεγάλων κεφαλαιουχικών δαπανών και των εκροών στο κεφάλαιο κίνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης