Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης θα μειώσει τον όγκο των εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ

ΕΙΑ: Το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης θα μειώσει τον όγκο των εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ

Η Βαλτιμόρη διαχειρίστηκε εξαγωγές 28 εκατομμυρίων τόνων πέρυσι, αποτελώντας το 28% των συνολικών εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ

 

Η διακοπή της ναυτιλιακής κίνησης από το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος των ΗΠΑ για εξαγωγές άνθρακα, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ και θα μειώσει τη χρήση καυσίμων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Οι εξαγωγές άνθρακα από το πολυσύχναστο λιμάνι των ΗΠΑ έχουν διακοπεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, η οποία χτυπήθηκε από ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο νωρίς το πρωί της Τρίτης.

«Δεδομένου ότι το λιμάνι είναι ένα σημαντικό σημείο διέλευσης για φορτηγά και χύδην πλοία, αναμένουμε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων», πρόσθεσε η ΕΙΑ.
Η Βαλτιμόρη διαχειρίστηκε εξαγωγές 28 εκατομμυρίων τόνων πέρυσι, αποτελώντας το 28% των συνολικών εξαγωγών άνθρακα των ΗΠΑ, κταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση μετά το λιμάνι Hampton Roads στο Norfolk της Βιρτζίνια, σύμφωνα με στοιχεία απογραφής.
«Ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό του λιμανιού της Βαλτιμόρης είναι η γειτνίασή του με τα βόρεια κοιτάσματα άνθρακα Appalachia στη δυτική Πενσυλβάνια και τη βόρεια Δυτική Βιρτζίνια», ανέφερε η EIA.

«Άλλα κοντινά λιμάνια, κυρίως το Hampton Roads, έχουν επιπλέον χωρητικότητα για εξαγωγή άνθρακα, αν και παράγοντες όπως η ποιότητα, η τιμολόγηση και ο προγραμματισμός θα επηρεάσουν το πόσο εύκολα οι εταιρείες μπορούν να στραφούν σε εξαγωγές από άλλο λιμάνι».

Προορισμοί εξαγωγών

Περίπου 19 εκατομμύρια τόνοι από τις εξαγωγές το 2023 ήταν άνθρακας ατμού, που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή ενέργειας και θερμότητας, και οι υπόλοιποι 9 εκατομμύρια τόνοι ήταν μεταλλουργικός άνθρακας, συστατικό στη χαλυβουργία.
Η Ινδία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τον άνθρακα ατμού τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου η βιομηχανία κατασκευής τούβλων είναι σημαντικός πελάτης, ενώ ο μεταλλουργικός άνθρακας πήγε σε διάφορες ασιατικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, ανέφερε η EIA.
Η Βαλτιμόρη εισήγαγε επίσης 3.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) βιοντίζελ το 2023, κυρίως από την Κεντρική Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, παράλληλα με 4.000 bpd άσφαλτο από τον Καναδά και 2.000 bpd νιτρικό αμμώνιο ουρίας κυρίως από τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης