Τελευταία Νέα

Επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ στη CENERGY για την επένδυση της Fulgor - Σήμερα η παρουσίαση της αύξησης των 200 εκατ.

Επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ στη CENERGY για την επένδυση της Fulgor - Σήμερα η παρουσίαση της αύξησης των 200 εκατ.

Επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών καλωδίων

 

Επιχορήγηση 8 εκ. ευρώ εγκρίθηκε για τη CENERGY για την υλοποίηση επένδυσης 20 εκ. ευρώ στη μονάδα της Fulgor, μετά την υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στις διατάξεις της δράσης με τίτλο «Παραγωγικές Επενδύσεις Οικονομίας Produc-E Green».
Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων, του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας.

Το επενδυτικό σχέδιο της δικαιούχου επιχείρησης, «FULGOR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ BIOMHXANIA ΚΑΛΩΔΙΩΝ», με διακριτικό τίτλο «FULGOR Α.Ε.», αφορά σε επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών καλωδίων και περιλαμβάνει δαπάνες περιφερειακών ενισχύσεων για την επέκταση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση καινούργιων, σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Αύξηση δυναμικότητας

Ειδικότερα, το επενδυτικό σχέδιο της «FULGOR Α.Ε.», συνολικού ενισχυόμενου κόστους είκοσι εκατομμυρίων διακοσίων δεκαεννέα χιλιάδων εννιακοσίων έξι ευρώ (20.219.906,00€), αφορά την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας, από 60.000 t καλώδια και 36.500 t βέργες αλουμινίου σε 104.000 t καλώδια και 36.500 t βέργες αλουμινίου.

Επίσης την αύξηση της ισχύος των Μηχανημάτων σε 25.750,34 kW (20.731,39 kW κινητήρια ισχύς, 5.018,95 kW θερμική ισχύς), από 23.981,04 kW (19.162,09 kW κινητήρια ισχύς, 4.818,95 kW θερμική ισχύς).
Η εταιρεία θα καλύψει το τμήμα του ενισχυόμενου κόστους του επενδυτικού σχεδίου της, πέραν της επιχορήγησης, εξ' ολοκλήρου με εξωτερική χρηματοδότηση/δάνειο. Το τραπεζικό δάνειο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τη δικαιούχο επιχείρηση, ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα εκατομμυρίων εκατόν τριάντα ενός χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα τριών ευρώ και εξήντα λεπτών (12.131.943,60€), ήτοι ποσοστό 60,00% του συνολικού υποβαλλόμενου προς ενίσχυση προϋπολογισμού και του ενισχυόμενου κόστους επένδυσης.

Στην Κορινθία η επένδυση

Το επενδυτικό σχέδιο συμμορφώνεται με την τεχνική καθοδήγηση σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της «μη πρόκλησης σημαντικής βλάβης» 2021/C58/01), μέσω της χρήσης καταλόγου αποκλεισμού και της διασφάλισης της τήρησης της σχετικής ενωσιακής και εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η επένδυση που παρουσιάζεται θα υλοποιηθεί σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις της δικαιούχου επιχείρησης που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Η Fulgor S.A., συγκαταλέγεται στα πιο προηγμένα εργοστάσια στον κόσμο για τα υποβρύχια καλώδια υψηλής & υπερυψηλής τάσης. Στα πολλά μοναδικά πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται η καθετοποίηση μέσω της ενδοεταιρικής παραγωγής σύρματος χαλκού και αλουμινίου, η παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων έως 500kV σε πολύ μεγάλα συνεχή μήκη, η άμεση φόρτωση των προϊόντων σε πλοία πόντισης καλωδίων, στο ιδιόκτητο λιμάνι της μονάδας που είναι προσπελάσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο ως προς την αποθηκευτική ικανότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης