Vedanta: Αυξήθηκε η παραγωγή αλουμινίου, σιδηρομεταλλεύματος και ψευδαργύρου το πρώτο τρίμηνο

Vedanta: Αυξήθηκε η παραγωγή αλουμινίου, σιδηρομεταλλεύματος και ψευδαργύρου το πρώτο τρίμηνο

Η παραγωγή αλουμινίου αυξήθηκε κατά 3% σε 5.96.000 τόνους το πρώτο τρίμηνο

 

Ο κολοσσός εξόρυξης Vedanta Ltd ανακοίνωσε την Τετάρτη αύξηση της παραγωγής αλουμινίου, ψευδαργύρου, σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα το τρίμηνο Ιουνίου.
Ωστόσο, η παραγωγή μεταλλευμάτων στο εξωτερικό και πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Σε έγγραφο προς τον BSE, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αλουμινίου αυξήθηκε κατά 3% σε 5.96.000 τόνους το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την περίοδο του προηγούμενου έτους .
Στο Zinc India, η εμπορεύσιμη παραγωγή μετάλλων αυξήθηκε σε 2.62.000 τόνους έναντι 2.60.000 τόνων.
Ενώ στο Zinc International, η παραγωγή εξορυσσόμενου μετάλλου μειώθηκε στους 38.000 τόνους, πάνω από 68.000 τόνους το πρώτο τρίμηνο του FY24.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε 17% σε 112.400 μέση ημερήσια ακαθάριστη λειτουργική παραγωγή (boepd) κατά τη διάρκεια του τριμήνου από 134.900 boepd ένα χρόνο νωρίτερα.
Η παραγωγή εμπορεύσιμου σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια τόνους έναντι 1,2 εκατομμυρίων τόνων την περσινή περίοδο.
Η συνολική εμπορεύσιμη παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε 10% στους 3.56.000 τόνους και οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν 13% σε 4.791 εκατομμύρια μονάδες από 4.256 εκατομμύρια μονάδες την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου του περασμένου οικονομικού έτους.
Η Vedanta Ltd, θυγατρική της Vedanta Resources Ltd, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες φυσικών πόρων στον κόσμο που εκτείνεται σε όλη την Ινδία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, τη Λιβερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κορέα, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία με σημαντικές δραστηριότητες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ψευδάργυρο, μόλυβδο , ασήμι, χαλκός, σιδηρομετάλλευμα, χάλυβας, νικέλιο, αλουμίνιο και δύναμη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης