Τελευταία Νέα

ΔΕΗ: Με άτοκες δόσεις το «myEnergy SolarNet» - Συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα

ΔΕΗ: Με άτοκες δόσεις το «myEnergy SolarNet» - Συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα

Πως γίνεται η διαδικασία

 

Με νέα προνόμια και οφέλη πλασάρεται πλέον από τη ΔΕΗ το πρόγραμμα «myEnergy SolarNet»  το οποίο τρέχει από την επιχείρηση εδώ και περίπου έναν χρόνο.  Ειδικότερα, έπειτα από συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα,   δίνεται πλέον η δυνατότητα αποπληρωμής  σε έως και 24 άτοκες δόσεις ενώ εάν ο πελάτης αποφασίσει ολική εξόφληση έως τις 30 Ιουνίου μπορεί να κερδίσει έκπτωση 10% στην τελική τιμή. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται προκαταβολή του 30% του συνολικού κόστους. Έτσι το πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γίνουν παραγωγοί ενέργειας στο σπίτι τους έγινε  πιο «φιλικό» για τους καταναλωτές.

Για την επιλογή των δόσεων, η διαδικασία γίνεται μέσω  του ειδικού   ψηφιακού εργαλείου της ΔΕΗ (https://myenergysolar.dei.gr/solarpv). Στη συνέχεια, ο πελάτης ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα του κοινοποιηθεί, μπορεί να υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης των άτοκων δόσεων μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

 

Έγκριση χρηματοδότησης

 Η αίτηση γίνεται εύκολα και ψηφιακά, άμεσα ή σε επόμενο χρόνο. Η έγκριση αφορά ανώτατο ποσό χρηματοδότησης και οριστικοποιείται μέσα σε 24 ώρες χωρίς να είναι δεσμευτική.  Εξειδικευμένη ομάδα συμβουλευτικής και υποστήριξης της ΔΕΗ αναλαμβάνει  τη διαχείριση όλης της διαδικασίας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό χρησιμοπούνται μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια   των εταιρειών EGING PV και LONGi SOLAR, με υψηλή απόδοση και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια έχουν ονομαστική ισχύ 550W, εγγύηση προϊόντος 12 ετών και   παραγωγής 25 ετών. Επιπλέον, διατίθεται όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για την τοποθέτηση τους όπως βάσεις, καλώδια κ.ά. Οι βάσεις στήριξης και η κατασκευή έχουν εγγύηση 15 έτη.

Με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο θα περιορίσει το  κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των καταναλωτών,  παρέχεται εγγύηση καλής λειτουργίας, η οποία περιλαμβάνει   πρόσβαση σε εξειδικευμένο κέντρο υποστήριξης για αναφορά συμβάντων και απομακρυσμένη παρακολούθηση ορθής λειτουργίας από εξειδικευμένους τεχνικούς. Για έναν χρόνο παρέχεται  δωρεάν αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων του συστήματος τα οποία μπορεί να οφείλονται σε αστοχία υλικών ή εγκατάστασης.

 

Αποθήκευση ενέργειας

Επιπλέον, με το  «myEnergy SolarNetSave»  δίνεται επιπλέον και σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρία LUNA2000 της Huawei)  το οποίο αποτελείται από τη μονάδα ελέγχου ισχύος και στοιχεία αποθήκευσης παρέχοντας τη δυνατότητα ιδιοκατανάλωσης σε ώρες που δεν μπορεί να γίνει άμεση χρήση του φωτοβολταϊκού συστήματος (νυχτερινές ώρες, μη κατάλληλες καιρικές συνθήκες κ.ά.). Οι διευκολύνσεις των άτοκων δόσεων και της έκπτωσης 10% με την εξόφληση ισχύει και γι΄ αυτό το πρόγραμμα.

Και για τα δύο προγράμματα «myEnergy SolarNet» και «myEnergy SolarNetSave»  παρέχονται δωρεάν πρόσθετες υπηρεσίες και εξοπλισμός αξίας 540 ευρώ που περιλαμβάνει έξυπνο μετρητή και εφαρμογή παρακολούθησης, ασφαλιστήριο συμβόλαιο και απομακρυσμένη επιτήρηση διάρκειας 1 έτους, υπεύθυνη δήλωση εγκατάστασης (ΥΔΕ)  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης