Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Κατασκευάζεται γιγαντοεργοστάσιο αποθήκευσης και μεγάλου βαθμού ψηφιοποίησης

Γερμανία: Κατασκευάζεται γιγαντοεργοστάσιο αποθήκευσης και μεγάλου βαθμού ψηφιοποίησης

Με ανεμογεννήτριες στο κτίριο και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα θα εξασφαλιστεί η παραγωγή (ουδέτερης ως προς το CO2) σχετικών μονάδων στο μέλλον (pveurope.eu)

Ο κατασκευαστής εμπορικών αποθηκευτικών χώρων Tesvolt ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά του γραφεία στο Wittenberg, στην ανατολική Γερμανία.


Με προγραμματισμένη δυναμικότητα παραγωγής 4 γιγαβατώρων ετησίως, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις για σταθερά συστήματα αποθήκευσης μπαταριών στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα pveurope.eu.

Μόνο στην πρώτη κατασκευαστική φάση η εταιρεία επενδύει περίπου 30 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής και μιας πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης σε ψηλό κόλπο. Το εργοστάσιο, το οποίο θα καλύπτει έκταση σχεδόν 6.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2025.

Περισσότερες από 400 νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά.

 

Δεκαπλάσια αύξηση της χωρητικότητας

Το νέο κτίριο παραγωγής είναι διώροφο και θα επιτρέψει την αυτοματοποιημένη και αποτελεσματική παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης.

Συνολικά, η παραγωγή χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό ψηφιοποίησης. Μεταξύ άλλων, πλήρως αυτοματοποιημένα ρομπότ θα ενσωματωθούν σε μέρη της παραγωγικής διαδικασίας.

Με τη νέα μονάδα παραγωγής, ο κατασκευαστής θα μπορεί να παράγει έως και 80.000 συστήματα αποθήκευσης ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε δεκαπλάσια αύξηση της τρέχουσας χωρητικότητας.

Αυτό θα επιτρέψει στην Tesvolt να συμβαδίζει με την ανάπτυξη της αγοράς για εμπορικές και βιομηχανικές λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Οι ειδικοί της αγοράς προβλέπουν μέση ετήσια ανάπτυξη άνω του 30% στην ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης μπαταριών μόνο τα επόμενα 6 χρόνια.

 

Πράσινος ηλεκτρισμός και πρότυπο KfW55

Μικρές ανεμογεννήτριες στο κτίριο και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα θα εξασφαλίσουν την παραγωγή (ουδέτερης ως προς το CO2) των μονάδων αποθήκευσης στο μέλλον.

Η εταιρεία προμηθεύεται την ενέργεια θέρμανσης από αντλίες θερμότητας αέρα και ανάκτηση θερμότητας στη νέα μονάδα παραγωγής.

 

Τα κέρδη αποθηκεύονται στα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών.

Το νέο εργοστάσιο συμμορφώνεται με το πρότυπο KfW55 και κατασκευάζεται από την Goldbeck ως γενικό ανάδοχο.

Ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια δεύτερη φάση κατασκευής στο εργοτάξιο τα επόμενα χρόνια.

Προβλέπεται επίσης ένας σύγχρονος χώρος εκπαίδευσης, αίθουσες διαλέξεων και ευρύχωροι χώροι γραφείων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης