Πράσινο φως για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο των ΗΠΑ που θα τροφοδοτεί 320.000 σπίτια

Πράσινο φως για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο των ΗΠΑ που θα τροφοδοτεί 320.000 σπίτια

Θα τροφοδοτεί πάνω από 300.000 σπίτια, θα έχει συνολική ισχύ 924 μεγαβάτ και θα δημιουργήσει περίπου 1000 θέσεις εργασίας (thecooldown.com)

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας κατά την οποία η Orsted (η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στη Δανία) αποσύρθηκε για λίγο από το έργο, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό έργο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) επιστρέφει επίσημα σε τροχιά δημιουργίας, έχοντας μόλις λάβει την τελική έγκριση από την κυβέρνηση της χώρας.

Αυτή η εξέλιξη δίνει το έναυσμα στην Αμερική να αρχίσει επιτέλους να αναπτύσσει την αιολική ενέργεια, αφού για χρόνια υστερεί αρκετά στην ηλιακή βιομηχανία.

Το Sunrise Wind, το οποίο θα έχει συνολική ισχύ 924 μεγαβάτ και θα δημιουργήσει περίπου 800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 300 κατά τη λειτουργία, θα βρίσκεται 30 μίλια από το ανατολικό σημείο του Long Island της Νέας Υόρκης (ή περίπου 16 μίλια από το Martha's Vineyard).

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να παρέχει καθαρή ενέργεια σε 320.000 σπίτια στη Νέα Υόρκη.

Προς το παρόν έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο δίκτυο το 2027, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thecooldown.com.

 

«Θα συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις υπεράκτιες ευκαιρίες αιολικής ενέργειας σε πραγματικότητα, με ένα λαμπρό μέλλον καθώς αναπτύσσουμε μια αμερικανική βιομηχανία που δημιουργεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε συνδικάτα, υποστηρίζει την παραγωγική μας άνθηση και αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση», δήλωσε ο Αλί Ζαϊντί (αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα).

Η Orsted είχε προηγουμένως εγκαταλείψει το έργο, επικαλούμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αύξηση του κόστους εξοπλισμού.
Ωστόσο, αφού έλαβε νέο συμβόλαιο από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, άλλαξε πορεία και τώρα προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί τόσο με το Sunrise Wind όσο και με το άλλο προγραμματισμένο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της, το Empire Wind 1.


Έναρξη ανοδικής πορείας για την αιολική ενέργεια των ΗΠΑ

Αφού βρίσκεται πολύ πίσω στον τομέα της ηλιακής βιομηχανίας για χρόνια, η αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ αρχίζει επιτέλους να παίρνει τα πάνω… της.

Αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας τους.

Είναι επίσης υπέροχο για τον πλανήτη, καθώς χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια για να απομακρυνθούμε από τις βρώμικες πηγές ενέργειας που μολύνουν τον αέρα μας και υπερθερμαίνουμε τον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ενεργειακής Απόδοσης & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η αιολική ενέργεια βοηθά στην αποφυγή πάνω από 370 εκατομμυρίων τόνων ρύπανσης που προκαλεί θέρμανση του πλανήτη ετησίως. Με νέα αιολικά πάρκα ρεκόρ στο δρόμο, αυτός ο αριθμός είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

 

Στα σκαριά… τα μεγαλύτερα έργα των ΗΠΑ

Το Sunrise Wind δεν είναι το μόνο έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή (σχετικά δημοσιεύματα του worldenergynews.gr στις 29/01/2024 και στις 05/03/2024) και θεωρείται ως το μεγαλύτερο στις Η.Π.Α.

Ένα άλλο προγραμματισμένο αιολικό πάρκο στα ανοικτά των ακτών του Νιου Τζέρσεϊ προσπαθεί επίσης να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο και θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί 380.000 σπίτια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης